Året är några veckor gammalt och Barrikaden har samlat ihop några saker som gör 2016 till ett år att se fram emot. En del saker mer osäkra när vi kommer få njuta av, andra helt glasklart när vi kan se hur väl våra förväntningar motsvarar verkligheten. En serie har till och med premiär just idag!


Jonas Bengtsson

Bok: The Dinosaur Knights

The Dinosaur Lords av Victor Milán (recenserat på Instagram) beskrivs på framsidan som en ”blandning av Jurassic Park och Game of Thrones”. Jag håller bara delvis med om den beskrivningen då boken utspelar sig som att dinosaurierna överlevt till medeltiden. Första boken var trögstartad men kom igång sista tredjedelen. Och när nu farten är uppe hoppas jag att bok 2 blir lika svårstoppad och hisnande som en skenande hjord med bepansrade Triceratops. The Dinosaur Knights kommer till sommaren.

Film: Deadpool

Deadpool är för mig en ganska ny bekantskap och jag tycker om antisuperhjälten med sin mörka humor och självdistans. Dessutom tillåts han bloda ner sig och andra av filmbolaget. En kul grej i de olika trailerklippen är att vissa repliker är olika, fast de sägs på samma ställe. Plus för att TJ Miller (Erlich i Silicon Valley) har en roll. Biopremiär i februari.

TV-serie: X-Files

Sanningen finns fortfarande där ute och Fox Mulder samt Dana Scully ska återigen ge sig ut för att hitta den. Cancer Man, Skinner och The Lone Gunmen är också med. Och utomjordingar såklart. Nostalgimätarna slår i taket och jag hoppas att nya X-Files kan leva upp till förväntningarna. Sex avsnitt är på väg med start 24 januari (IDAG!)

Spel: Mutant Chronicles

Det svenska rollspelet Mutant Chronicles gick under sina glansdagar och blev kortspel, tv-spel, brädspel, film, figurspel och jag har säkert glömt någon plattform. Efter en lyckad kickstarterkampanj så är nu Bauhaus och de andra storföretagen snart tillbaka i en ny upplaga av rollspelet. Jag hoppas att det blir succé så att det blir stålar över till en ny version av bräd/modul/dungeon crawling-spelet Kampen om Citadellet. Bring on nekromutanterna och Ezoghulen!

Mutant Chronicles 3rd Ed. kickstarat och efterlängtat

Mutant Chronicles 3rd Ed. Kickstarat och efterlängtat.Jonas Hansson

Bok: Winds of Winter

Nästa bok i game of thrones-serien skulle vara ute innan den nya säsongen börjar i april. Så blir det inte. Förhoppningsvis kommer den fortfarande komma ut i år. Jag hoppas det blir så. Annars finns det en risk att vi får vänta ytterligare ett år på nästa del i serien…

Brädspel: Scythe

Jag kickstartade detta i höstas och det både ser vackert ut och verkar bli ett riktigt bra spel. Stonemaier games är riktigt stabila och sköter dessutom sina kickstarters på ypperligt vis. Man siktade på att samla in minst 33 000 dollar. När kampanjen var slut hade räkneverket stannat på smått otroliga 1,8 miljoner dollar! För den som gillar bilderna på spelet så går det följa killen som målar dem på hans instagram: mr_werewolf

Scythe

Film: Captain America: Civil War

Det släpps mängder med superhjältefilmer nästa år. Men herregud vad spännande det ska bli att se hur de tolkar Civil War. Hjältar som slåss mot hjältar. Är det rätt att registrera alla med superkrafter? Dessutom är Spindelmannen med efter flera års förhandlande med Sony. Stora förväntningar på vad som antagligen blir sista filmen med Robert Downey Jr som Iron Man. Att James Gunn sagt att den är fantastisk gör min pepp bara ännu större.

Tv-serie: Marvels Agent Carter

Svårt att välja bland alla serier. Daredevil kommer tillbaka, Luke Cage får antagligen sin egen serie, men jag är ändå rätt spänd inför återkomsten av förra årets överraskning Agent Carter. Den var rolig, snygg och spännande och alltid kul när Hailey Atwell får vara bad-ass som bara fan.Nils Ek

TV-serie: Game of Thrones och Silicon Valley

Ja! Game of Thrones is back och man är inte mindre taggad inför denna säsongen. Är säsong 6 Daenerys Targaryens säsong? Är Jon Snow död? Händer med the white walkers? Frågorna är nästan för många för att kunna tänka på samtidigt. Ge mig 24 april nu!

Den andra HBO-serien jag vill tipsa om är Silicon Valley. Nu är det lite upp till bevis för serien som nu är inne på säsong nr 3. Kommer Pied Piper lyckas? Om inte annat kan man nog njuta av den excentriska dåren Erlich Bachman.

simongStand-up: Simon Gärdenfors

Simon Gärdenfors (känd från hiphopduon Far och Son och den populära podcasten Arkivsamtal) gör en solo show. Showen kallas för En slapp timme och Simon brukar även bjuda med sina vänner från Specialisterna där vi hittar Anton Magnusson och Albin Olsson. Ni kan skriva in 20:e februari om ni vill ha ”riktigt sjuk humor” och bor i Stockholm. Barrikaden har skrivit om Specialisterna.Robin Johansson:

Film: Warcraft

Här måste jag falla tillbaka i nostalgins dimmor. Världen av Warcraft har jag tillbringat en hel del tid i under min uppväxt (uppväxt i det här fallet är även en bra bit över 20 års ålder) och det ska bli så intressant att se vad det blir av den här filmen. Kommer jag tycka det är årets bästa film? Nej. Kommer den frälsa den stora massorna? Knappast. Kommer den ge tillbaka känslan av första gången man gick in i Deadmines till oss gamla WoW-nördar? Hoppas hoppas hoppas!

TV-serie: Preacher

Som så många år tidigare finns det massor smaskiga serier att sätta tänderna i. Den jag väljer och är mest intresserad av, med en stor tillförsikt, är Preacher. För den oinvigde är Preacher en serietidning från 90-talet som handlar om prästen Jesse Custer som får övernaturliga förmågor och ger sig ut på en brutal resa för att hitta Gud (bland annat med hjälp av den irländska vampyren Cassidy!). Kultförklarad, våldsam och med ett speciellt förhållningssätt till kristendomen så är min känsla att det här kan bli grymt bra eller pannkaka. Komikern Seth Rogan tar hjälp av barndomsvännen Evan Goldberg och enligt intervjuer är det stora fans av serietidningarna, vilket även det kan betyda att det blir grymt bra eller pannkaka. Tummarna är hur som helst hållna hos mig!

Brädspel: Secret Hitler

Precis som Jonas H väljer jag ett spel som finansierats genom Kickstarter. Secret Hitler är ett socialt spel med gömda roller, fascister och liberaler. Fascisterna ska försöka driva igenom fascistiska lagar och få Hitler vald medan liberalerna har motsatt mål. Självklart ett lite speciellt tema men jag tror att det blir ett väldigt intressant och underhållande spel! Att det drog in 1,4 miljoner under kampanjen talar i alla fall för att fler än jag ser fram emot det! Om inte annat för att få den fantastiska trädlådan spelet säljs i som deluxe-version.

 

Den snygga trälådan som Robin kommer få sitt Secret Hitler i.

Den snygga trälådan som Robin kommer få sitt Secret Hitler i

TV-spel: Final Fantasy XV

Eftersom det inte är säkert att remaken av Final Fantasy 7 kommer under 2016 så väljer jag det näst bästa. Reptilhjärnan tar överhand för mig när ett nytt Final Fantasy ska släppas. Det blir direkt det jag ser fram emot mest. Även om det efter Final Fantasy X inte riktigt nått de nivåer jag vill ha så fortsätter jag hoppas. Är det här gången jag återigen kan känna mig knuten till en japansk kille/tjej med konstigt hår? Jag kommer göra mitt absolut bästa för att försöka!

 

Kärlek och Nörderi

Robin