FM2016: Mediokra förutsättningar, en ojämn trupp och hyfsat höga förväntningar? Att vara manager för Liverpool ska inte alltid vara lätt, Men en sak är klar. Mitt lag ska spela som Mad Max: Fury Road. Ett jävla ös i runt två timmar med en kort paus i mitten.

Pengar finns det inte mycket av. Runt 250 miljoner svenska att spela runt med samtidigt ingen spelare som är intresserad av att komma till klubben. Samt att de flesta sitter på hutlösa summor. Över 160 miljoner för Iago Aspas? Tack, men nej tack.

Här gäller det att maximera varje spelare, våga ge ungdomarna chansen och be till gudarna om en skadefri säsong.

Hur ska spelarna prestera på max då? Genom att 4-3-3 med en vansinnigt hög backlinje, ett ännu vansinnigare tempo och ett ganska rekorderligt kortpassningsspel på det. Ytterbackar som hjälper till framåt, mittfältare som fyller på och anfallare som bara går mot mål.

Philippe Coutinho kommer bli en nyckelspelare genom sin roll ute till vänster därifrån han ska skära in i banan och överbelasta mitten. Den kritiska biten är hur den höga backlinjen kommer att fungera men när spelarna väl är inställda på en intensiv press kan det ge ett väldigt spelövertag.

Taktik Liverpool

Trolig startelva inför säsongspremiären mot Stoke. Notera den gedigna skadelistan längst ner.

Försäsongen var dåligt upplagd med bara fyra matcher och tidigt bokades ytterligare tre matcher in men jag gick miste om att ordna ett tidigt möte med min kompanjon/fiende Jonas. Ett övertidsmål avgjorde första matchen mot mitt U21-lag och därefter inleddes en bedrövlig sträcka med få mål gjorda framåt men försvaret har varit gediget oavsett vilka spelare som fått chansen.

I anfallsspelet har det varit tvärtom där ingen har presterat oavsett vilka som fått starta. Inte enda mål ifrån Christian Benteke och bara ett ynka ifrån Divock Origi. Och inte enda poäng från Roberto Firmino. Oroväckande är ett ord som inte gör läget rättvisa.

Försäsong

Närmast pinsam försäsong. Men det ger varken minus eller pluspoäng när säsongen är igång.

Skadeläget har Jonas redan nämnt och det är bara att konstatera att jag fyra dagar innan premiären har nio spelare borta. Men en spelare har kommit in och det är den unga serben Andrija Zivkovic som är ung nog att inte kräva speltid men bra nog att göra ett avtryck när han får spela.

Men trots skadorna och det svaga spelet är det en positiv känsla inför premiären. Stoke på hemmaplan i första matchen, följt av Norwich borta innan Manchester City gästar Anfield. En härlig utmaning och tre matcher som direkt kommer sätta bilden om hur säsongen kommer att se ut.

Underbart.