Film: Jag sitter där vid skärmen och jag blir lite illamående av vad jag läser.
Tanken var ju att detta skulle vara kul.
Men som vi alla vet så är internet fullt av folk som inte kan bete sig.
Eller som kanske inte vill bete sig.
För inte skulle de väl stå där och våga säga dessa saker till den stackars kvinnan på skärmen om de träffade henne i verkligheten?

Anita Sarkeesian är skaparen bakom den fantastiska youtube-serien "Tropes vs Women in Video games" Några kommentarer från hennes videos.

Anita Sarkeesian är skaparen bakom den fantastiska youtube-serien ”Tropes vs Women in Video games”     Några kommentarer från hennes videos.

Twitch.tvs chattfunktion är inte direkt känd för sitt kvalitativa språkbruk eller för sitt hanterande av människor. Men när man ser på en stream med valfritt datorspel och det dyker upp en kvinna. Vare sig det sker i spelet, på skärmen eller om det är någon som är på plats för att leda ett större event så går chatten bananas med sexistiska kommentarer.

Moderatorerna vill inte eller orkar inte moderera. Chatterna på streamsen brukar vara fulla med olämpliga kommentarer om allt ifrån utseende, kön, rasism och mycket mer. Men just när det dyker upp kvinnor så blir allt bara värre.

Med det sagt vill jag verkligen inte säga att vi inte ska ha kvinnor på stora events, att de inte ska få streama eller inte få vara med och kommentera matcher. Utan snarare att det som på många andra ställen i spelvärlden börjar bli dags att ta tag i problemet.
Det är INTE ok att dessa småpojkar, män och annat pack sitter och hatar på tjejer som kommenterar e-sport, spelar spel och i vissa fall försörjer sig på att streama.

De som faktiskt lever (om än knappt) på streaming får konstant höra att de är horor och dåliga på det de gör av den enkla anledningen att killarna är avundsjuka på att de får spela spel hela dagen. Jag tror att i många fall är det den enkla anledningen till allt hat och all skit dessa kvinnor för höra. Dessa män som tittar anser att kvinnan bara får vara med för att hon är kvinna. De bryr sig inte om att hon har arbetat massor för att komma dit hon är. Att hon fått stå ut med tre gånger så mycket skit som en kille får. De tror att hon har fått allt på ett silverfat.

För att hon är kvinna.
Därför ska hon straffas.

Detta är ju inte bara ett problem på internet eller i datorspelsvärlden. Men att allt för många på internet anser att datorspel är en mansvärld och att den borde förbli det, vet vi (läs om Anita Sarkeesian för att bli riktigt upprörd på hur män behandlar kvinnor som kommenterar datorspelsvärldens normer).

Det betyder dock inte att vi ska acceptera det.

Jag tycker det är fantastiskt kul att personer runt om hela världen kan samlas och uppskatta samma sak. Vare sig det är en fotbollsmatch eller en datorspelsturnering.
Därför är det av största vikt att vi också släpper in alla i gemenskapen.
Vare sig du är man eller kvinna eller känner att du inte passar in i någon av de normala mallarna. Alla ska vara välkomna i datorspelens förlovade värld.
Utan att få höra kommentarer och sexistisk skit.
Tänk på det innan du kommenterar i den avgrund som kallas Twitch-chatten.