Spelmusik: Gitarr-riff från Megaman, mäktiga stråkar som gör Zelda-temat och snabbt Super Mario-pianolir – det är inte direkt Bach och Beethoven som gör att många köar till konserthusen nuförtiden.

video games live2

För de senaste åren har det poppat upp ett par olika symfoniorkestrar som gett sig på att spela och tolka musik från datorspel och tv-spel. Video Games Live är den kanske mest kända och på SvtPlay går det just nu att se en konsert från 2011. Konserten varvas med intervjuer från ett par personer som står bakom projektet. Video Games Live har hållit på sedan 2005 och enligt deras hemsida så verkar de ha fullt upp hela det här året med spelningar i Mexiko, USA och Kina. Sverige står med på en rad, men varken datum eller plats nämns…

Det är självklart inte bara NES-musik som framförs utan det är även en hel del nyare spel som World of Warcraft, Halo och God of War som tolkas.

Då Svt inte verkar tillåta att man bäddar in deras klipp så får ni klicka er vidare till http://www.svtplay.se/video/1799761/video-games-live för att se programmet (ligger kvar tills den 11 mars).

VGL_high_res_logo_final