Dokumentärfilm: ”Det blev ingen CD” är inledningsorden på den intetsägande och numera klassiska bildtexten från tidigt 00-tal i Avesta Tidning. I den kan man se fem tillsynes besvikna ungdomar som misslyckats med att kolla in CD-skivor under lunchrasten. Men nu blir det i alla fall en dokumentärfilm då komikern Jonas Strandberg försökt att ta reda på vad kvintetten gör i dag.

Den kända bilden från Avesta Tidning blir nu en dokumentärfilm som har premiär i slutet av sommaren.

Det finns vissa saker i det svenska samhället som är självklara. Som att äta sill och potatis på midsommar och att man har sett filmen där ”Berra ballar ur”. Att även ha sett när H.M. Konung Carl XVI Gustav säger ”neeee”  eller ”Vem var’e som kasta” hör också till det självklara. ”Vem var’e som kasta”-frisbeen såldes för övrigt på aktion för 18 500 kronor för ett tag sedan.

Men det finns även klassiska internetbilder på kända ögonblick. Ett av dessa är den episka ”Det blev ingen CD”-bildtexten från Avesta Tidning. Det fanns inte en enda skoldatorsal i Sverige där bilden inte legat som bakgrundsbild när man startade upp den sega Intel386. Det kanske rent ut sagt var Sveriges första meme?

Men hur startade allt och vad är bakgrunden till denna minst sagt ikoniska bild i tidningen? Komikern och numera dokumentärfilmaren Jonas Strandberg har gått till botten med artikelns ursprung och sökt upp huvudpersonerna. Nu i sommar kan du se resultatet då filmen har turné runt om i Sverige.

 

FAKTA
”Det blev ingen CD”-dokumentären visas på följande ställen:
24/8: Zita, STOCKHOLM
26/8: Capitol, GÖTEBORG
27/8: Panora, MALMÖ

Biljetter på www.billetto.se