Film: Den kommande thrillern Vilsen har fått ett release-datum – 17:e oktober – och en ny teaser som ni kan se i artikeln.
– Det känns fantastiskt att min regidebut inom långfilm kommer ut i oktober. Det här är en film om jakten på seriemördare men med en övernaturlig twist som är rätt ovanlig i svensk film, säger regissören Rasmus Tirzitis.

Fakta om filmen Vilsen

Releasedatum: 17 oktober 2016
Regi: Rasmus Tirzitis
Medverkande: Alexandra Zetterberg, Göran Sjögren, Yohanna Idha, Kjell Wilhelmsen, Johan Gry, Christian Kinell, Ralf Beck, Margareta Strand, Andreas Rylander med flera.
Genre: Thriller
Land: Sverige
Längd: 115 min

Kriminalinspektör Lidman (Göran Sjögren) står inför sin karriärs tuffaste uppdrag – att lösa de rituella seriemorden som sker i Göteborg. Han får oväntad hjälp av den förre detta pastorn Gabriella (Alexandra Zetterberg) som döljer sina avsikter och har en egen agenda. Det ovanliga paret slungas in i en mörk och djävulsk värld där det snart står klart att de tagit sig vatten över huvudet.

– Publiken är van vid att se filmer som berättas ur en polis synvinkel, därför har vi tagit in flera karaktärer som står utanför polissystemet för att ge ett mångsidigt perspektiv på det som händer. Polisfilmer är en svensk motsvarighet till till exempel cowboys eller för den delen de aktuella trikåklädda superhjältarna som dyker upp titt som tätt. Jag vill att publiken till en början ska känna sig bekanta med miljön och den situation som vi valt för att berätta vår historia, för att det därefter gradvis vrida den till att bli något helt ovanligt, säger filmens regissör Rasmus Tirzitis, även känd som mannen bakom Star Wars-fanfilmen Threads of Destiny.

– Målet med filmen är att bredda synen på svensk film men egentligen är sånt där mest fluff för målet är att våga berätta en story vi är vana med i Sverige men på ett nytt sätt och med twists som känns fräscha. Med strålande medarbetare har vi skapat en film som ger nytt liv till crime-genren. Med twists, mycket högklassig musik (av Hollywoodkompositören Simon Kölle) och med en klippning (Rasmus Tirzitis) som skapar ett skönt tempo skapas en helhet där Omar Lord Fyes manus lyfts till en ny nivå.

Premiär sker den 17:e oktober på video on demand (SF Anytime och Itunes med flera).