Wienerparty: Den 24 september startar säsong 18 av South Park. TV-kanalen Comedy Central avslöjar inte speciellt mycket om den nya säsongen. Förutom en viktig detalj; att förmodligen så dyker Kanye West upp igen.

Den 24 september i USA och 28 september på Comedy Central i Sverige så är säsong 18 av South Park tillbaka.

Den 24 september i USA och 28 september på Comedy Central i Sverige så är säsong 18 av South Park tillbaka. Foto: Pressfoto

17 år sedan har gått sedan Cartman fick en ”anal probe” i premiäravsnittet 1997. Sedan dess har fokus, åtminstone en aning, gått från bajs och svordomar till mer satir och inte minst kändismobbning.

Den 24 september har säsong 18 premiär i USA. Fyra dagar senare, klockan 19.30, sänds avsnittet med svensk text på Comedy Central.

”Den nya säsongen består, efter beslut från seriens skapare Trey Parker och Matt Stone, av tio avsnitt i obruten följd till skillnad från tidigare säsonger som delats upp i två delar”, skriver kanalen i ett pressmeddelande.

Vidare står det att ”avsnitten görs bara sex dagar innan de premiärsänds och innehållet i den artonde säsongen är än så länge hemligt. Precis som tidigare kan vi förvänta oss briljanta parodier och svart humor inom alla möjliga områden. South Park Studios tillsammans med Parker och Stone avslöjar ingenting kring de nya avsnitten men förmodligen dyker Kanye West upp igen.”

För er som inte sett South Park på flera år så kan jag hälsa att det fortfarande är klart sevärt. Visst kommer det toppar och dalar. Men topparna håller fortfarande Mount Everest-klass. Särskilt förra säsongens episoder som handlade om Game of Thrones och Black Friday och innehöll den magiska sången ”Wiener, wiener” (se klippet nedan) dirigerad av George RR Martin.

Bengt out.