Recension: 2015 är här och nu har Sarah Connor fått rätt – Skynet har kommit. Kanske för att döda mänskligheten med dåliga uppföljare som misshandlar vår kära film-franchise…
Eller?

 

Terminator Genisys blir den femte filmen i serien:

Arnold Schwarzenegger AKA The Governator är tillbaka som The Terminator. Foto: Pressbild/Paramount Pictures

Arnold Schwarzenegger AKA The Governator är tillbaka som The Terminator. Foto: Pressbild/Paramount Pictures

The Terminator (1984)
Terminator 2: Judgment Day (1991)
Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
Terminator Salvation (2009)
Terminator Genisys (2015)

Jag tror många med mig tycker att Terminator 2: Judgment Day är en av de fetaste filmerna som gjorts någonsin. Men det är här man som fanboy får välja sida. Man kan inte göra en T2 i 3D med lite häftigare ljud (även om jag önskar det), man måste hitta nya fans så som man försökt med Jurassic World och Star Wars-serien.

Jag hör väl till det gardet som tycker att de förstörde Star Wars med episod 1 och 2 (framför allt Jar-Jar) men tycker att man ändå hittade tillbaka till det riktiga Star Wars i Revenge of the Sith. Samma sak gäller för Terminator. Rise of the Machines höll men Salvation var rent skräp.

I Terminator Genisys får du det du vill ha i form av repliker som ”I’ll be back” och feta guns som en sawed-off Winchester 1887 till en sjukt ball slowmotion-scen på en Harley Davidson. Det är det minsta man kan begära och man blir inte besviken på den biten.

Filmen faller när man försöker mjölka ur de sista nostalgidropparna och samtidigt ska göra något helt nytt genom att hoppa framåt och bakåt i tiden tills man nästan inte hänger med längre. Där tappar man sina old school-fanboys.

En frisk fläkt i filmen är dock ”mother of dragons”, eller som hon heter Emilia Clarke som gör rollen Sarah Connor på ett strålande sätt. En av filmens repliker är när Sarah Connor säger “The timeline John sent you to no longer exists. Everything’s changed… and we can stop Judgement Day”. Arnold har för övrigt gymmat som fan inför filmen och visar att han fortfarande har ”det” som Terminator.

Emilie Clarke som Sarah Connor i Terminator: Genisys. Foto: Pressbild/Paramount Pictures

Emilia Clarke som Sarah Connor i Terminator Genisys. Foto: Pressbild/Paramount Pictures

Låt oss inte förstöra denna franchise. Filmen Terminator Genisys var okej men inte mer. Så till alla filmbolag – låt oss säga ”hasta la vista” till Terminator. Inga fler filmer nu för då är det ni som är Skynet.