Rymd-Tirzitis slår tillbaka: Produktionen håller sakta men säkert på att avslutas för Star Wars Episode IX borta på Pinewood Studios, där alla scener med en speciell liten karaktär blev färdiga nyligen. Denna lilla karaktär är ingen mindre än självaste BB-8.

Mannen bakom BB-8 är Brian Herring, som har “spelat” och styrt BB-8 vid inspelning för alla de tre delarna i sequel trilogy. Herring postade på Twitter för att meddela att droiden har gjort alla sina scener för den kommande filmen:

Ända sedan BB-8 rullade in i allas våra hjärtan vid Star Wars Celebration 2015 har han varit en fanfavorit och ett starkt kännetecknande för de nya filmerna. Med tanke på hans ikoniska status, med alla BB-8-scenerna “in the cane”, börjar det sjunka in att sequeltrilogins sista kapitel närmar sig.

BB-8 – den rullande droiden har gjort klart sina scener i Episod 9. Bild: Starwars.com

BB-8 är den andra stora karaktären (och andra droiden) att vara klappad och klar för IX. Skådespelaren Anthony Daniels som varit mannen bakom (eller inuti) C-3P0 har också avslutat alla sina scener. Daniels har dykt upp i alla Star Wars-filmer i någon form, han har spelat C-3PO i alla nio sagafilmerna (även Rogue One). Och medan C-3PO inte syntes till i förra årets Solo: A Star Wars Story, gjorde Daniels en cameo som en av flyktingarna vid Kessels gruvor.

Lyckligtvis är detta bara början på slutet och det finns mycket roligt att se fram emot innan premiären av Episode 9. Vi har de kommande trailerserna att analysera och framför allt titeln när den då kommer. Disney och Lucasfilm tycker definitivt om att hålla hårt i sina kort när det gäller Star Wars-franchisen. Mina kort ligger på att LucasFilm kommer rulla fram det tunga artilleriet vid Celebration i april. Gissningsvis får vi en titel vid den tidpunkten och en teaser-trailer. Disney har såklart både råd och möjlighet att göra precis hur de vill med den här filmen. De kan till och med avstå från att avslöja filmens titel eller visa upp några bilder alls tills det närmar sig biopremiär för Episode IX – och det skulle inte drabba besökarantalet. Men jag är nästan säker att de kommer ge oss hardcore Star Wars-fans något i april. Håller tummarna.

R5-D4 – den röda astromechdroiden från The Last Hope gör comeback i The Mandalorian. Bild: Starwars.com

Sista kapitlet avrundar den nya trilogin och hela den älskade Skywalker-sagan. Vi vet att Daisy Ridley, Oscar Isaac, Adam Driver och Carrie Fisher medverkar men titeln är än så länge en välbevarad hemlighet. Star Wars: Episode IX har premiär den 18 december! Tick Tock!

När vi ändå är inne och snackar robotar så fick vi nyligen veta att den här bekanta plåtburken kommer att synas i The Mandalorian. Bilden postades på producentens Instagram, här är droiden R5-D4, en röd astromechdroid som vi fick se i Star Wars: Episode IV – A New Hope. I den här filmen visades R5-D4 efter att han hade fångats av Jawas och stött på R2-D2. När Jawas säljer droiderna till Luke Skywalker och Uncle Owen väljer de ursprungligen C-3PO och R5-D4. R5-D4- börjar spraka och ryka och C-3PO, övertygar emellertid Luke att välja R2-D2 istället.

Eftersom Mandalorian utspelar sig efter Imperiets fall och före The First Orders uppkomst verkar det som om R5-D4 överlevde sina äventyr på Tatooine och fortsatte att fungera i några år till. Vilken roll och betydelse han får i The Mandalorian är ännu okänd, men det är möjligt att det bara kommer att användas som ett påskägg utan större vikt.

/Rasmus Tirzitis