Uppföljare: Benjamin Asplund har varit på bio och sett den senaste Fast & Furious-filmen. Nummer åtta i ordningen. Som har sina ljusglimtar, trots att den häcklats en del på förhand.
– Man möts av halvnakna tjejstjärtar, snabba bilar, ännu sabbare punchlines och många kära återseenden, skriver Barrikadens filmrecensent.

f8

Jag har rakat huvudet, hängt på mig mitt HALSBAND i form av ett kors och smörjt in händerna med motorolja. Nu kommer film nummer 8 i serien. Lägg i ettan och tryck gaspedalen i botten, för nu blir det åka av.

Innan filmen är jag otroligt peppad, nästan alla jag pratade med säger att detta kommer bli årets sämsta film. Dessutom brukar det även komma en suck och orden ”visst, vill du tycka om de där filmerna så får du väl göra det”. Detta har bara sporrat mig mer, och jag kan inte låta bli att när filmen böjar att sitta och hoppa med bägge benen i takt till musiken när filmen inleds med street racing i Cuba. Innerst inne så är jag lite skeptisk. Men om någon skulle fråga mig om vad jag tycker så är detta den film jag har sett fram emot mest de senaste dagarna.

Min skeptiska inställning grundar sig i att en i familjen lämnade förra filmen, jag gillar inte när man delar på familjen. I Fast & Furious 7 så lämnade Brian för att ta hand om sin fru och barn. Men egentligen så var det ju så att skådespelaren Paul Walker dog i en bilolycka. När man ändrar på saker så kan det bli väldigt bra eller extremt dåligt. Det var just det, tänk om det blir jättedåligt?

Historien börjar på gatorna på Cuba och slutar på isen i Ryssland. Där emellan kommer man att mötas av halvnakna tjejstjärtar, snabba bilar, ännu sabbare punchlines och många kära återseenden plus några nya. Jag tycker inte att historien är något mästerverk men det är inte ett magplask heller. Det är precis vad man kan vänta sig av denna serie.

Denna gång börjar det med att 20 minuter in i filmen så sviker Dominik sin familj av en outgrundlig anledning. Vilket medför att Fast & Furious-gänget måste möta det enda hotet de inte kan klara av eller framförallt inte ens förstå sig på, Dominic Toretto.  Är familjen splittrad för alltid eller finns det en förklaring?

Jag tycker de har lyckas lappa ihop filmen utan Brian och bjudit in tillräckligt många gamla och nya vänner för att glömma honom. Det är absolut värt att se för den som uppskattar serien och för alla som gillar action. Bilarna åker snabbt, gummit sprutar och musiken pumpar i hög volym. Typisk popcorn-rulle. Alltså lättuggat och lättsmält. Men jag tycker om det, familjen går först och allt annat sedan. Ser med spänning fram emot nummer 9.

/Benjamin Asplund