Emmygalan: Tänkte först gå igenom vilka som var bäst och sämst klädda på gårdagens Emmy-gala i USA. Kom sedan på att jag inte kan eller bryr mig någonting om sådant. Det fick i stället bli en rolig nostalgihöjdpunkt från galakvällen då USA:s finaste tv-priser delades ut.

Många känner fortfarande mest till henne som Elaine från Seinfeld. Vilket kanske inte är så konstigt då den fantastiska 90-talsserien fortfarande repriseras dagligen på svensk tv. Hur som helst, Julia Louis-Dreyfus har i dag gått vidare och vann pris för bästa bästa kvinnliga skådespelare i en komediserie (Veep) för tredje året i rad.

Eller har hon verkligen gått vidare? För vid en prisutdelning skämtade hon nämligen med Bryan Cranston (som spelar Walter White i Breaking Bad, vilket han prisades för i kategorin ”bästa skådespelare i dramaserie”) om att hon inte kom ihåg en gammal Seinfeld-episod där Cranston spelar tandläkaren Tim Whatley som hon dejtar.

När Julia Louis-Dreyfus senare går upp för att ta emot sitt pris så kommer Cranston fram och attackhånglar sin gamla motspelerska varpå hon inleder tacktalet med att säga ”Yeah, he was on Seinfeld”.

Game of Thrones blev för övrigt kvällens mobboffer med noll priser. För samtliga pristagare och tal rekommenderar jag Filmparadiset.se:s eminenta blogg.

Bengt out.