Zombievecka: På lördag är det Kulturnatt Stockholm och ett av gratisevenemangen kittlar såklart lite extra – Zombieattack på Armémuseum! Några av programpunkterna är hur man överlever en zombieapokalyps, sminkning, filmvisning och så röstar Stockholm Zombie Walk fram kvällens bästa outfit i olika kategorier.

Lördag 26 april klockan 18.00 slår Armémuseum på Östermalm upp sina portar för eventet som går under namnet Zombieattack. Man måste dock inte vara utklädd eller sminkad som zombie för att bli insläppt, skulle man ändra sig så går det ju alltid att bli zombiesminkad av Skademarkörsgruppen som är på plats.

Foto från metalbandet Septekhs musikvideo Burn It To The Ground.

Foto från metalbandet Septekhs musikvideo Burn It To The Ground.

Barrikaden ställde fyra frågor om zombiekvällen till Maja Hageby, marknadskommunikatör på Armémuseum.

Berätta om kvällen, vad kan besökarna vänta sig?

– Det blir en helkväll med film, föreläsningar, brädspel, fest och visningar. Det genomgående temat är zombieapokalyps och hur du överlever den. Stockholm Zombie Walk håller i en tävling om bästa outfit. Det kommer att finnas nåt för alla – både dans, bar och en lugn brädspelshörna för de som är mer sugna på det.

Varifrån kommer den här idén?

– En kollega här på museet håller på en del med reenactment, och han och några kompisar var utklädda till första världskrigetzombies i en musikvideo med bandet Septekh. Vi blev inspirerade och bestämde att vi ville göra en helkväll på temat, men fokusera mer på överlevnad.

Någon programpunkt man absolut inte får missa?

– Zombieöverlevnadsexperten Herman Geijer har två föreläsningar där han berättar alla viktiga tips för att klara livhanken om zombiekatastrofen inträffar. Hur ska man förbereda sig, vilka kunskaper behövs och så. Det blir nog en höjdare!

Är det någon risk att förbigående människor tror att det sker en zombieattack på riktigt?

– När myndigheten för samhällsskydd och beredskap frågade Sveriges 18–åringar om hur de trodde att världen skulle gå under, svarade en procent ”genom en zombiapokalyps”, så – ja kanske!

Läs mer om eventet på Armémuseums hemsida.