Humor: Elinor Svensson, en av Sveriges nya stjärnor inom komiken, öppnar idag den nya ståuppklubben Framfall på Dovas (Ringvägen i Stockholm) som har gratis inträde.
– Jag är nervös men taggad. Jag har ju ingen aning om hur mycket folk som dyker upp men det kommer i alla fall att vara bra och roliga komiker, säger Elinor Svensson.

Elinor Svensson öppnar idag portarna till sin nya ståuppklubb Framfall. Foto: Pressbild

”Jag gillar humor som inte alla behöver skratta åt, som sticker ut lite”, säger Elinor Svensson, @jas39kuken på twitter, inför premiären. Foto: Pressbild

Du har startat en ståuppklubb; Framfall. Berätta om den?
– Det är en del i min utbildning att arbeta med ett projekt. Då valde jag att starta en standupklubb. Tanken är att köra en gång i månaden med olika teman. Jag bjuder in komiker jag tycker om och de får alla fria tyglar utifrån temat. Jag är nervös men taggad. Jag har ju ingen aning om hur mycket folk som dyker upp men det kommer i alla fall att vara bra och roliga komiker.

Varför just Framfall?
– Det är ett roligt namn som väcker en reaktion utan att vara en svordom eller liknande. Det är kul, väcker känslor och är förhoppningsvis något folk kommer komma ihåg.

På Framfall tar sig Elinor Svensson an rollen som konferencier, något hon ser fram emot. Foto: Pressbild

På Framfall tar sig Elinor Svensson an rollen som konferencier, något hon ser fram emot. Foto: Pressbild

Temat för premiären är Fruktansvärt/Fruktansvärt kul, kan du utveckla det?
– Det är fem komiker som alla kommer göra två framträdanden. Ena gången med omoraliska och förkastliga skämt och andra gången helt tvärtom. Det är en utmaning för komikerna som tvingas att skriva två helt olika stilar. För publiken gäller det att gå dit med ett öppet sinne, och kanske att man har sett lite standup förut. Jag är ju konferencier nu så det är viktigt för mig att förklara för publiken hur upplägget är och vad de har att förvänta sig. Kontrasterna i det hela är roliga.

Förutom på klubben, var ser vi dig härnäst?
– Med humorklubben Oslipat i Malmö den 11:e november när vi är några komiker som alla tolkar varsin låt av Mr Cool. Sen som vanligt i podcasten, Ja, jaja. Podcast. som jag kör med Felicia Jackson.

Du var nominerad till Årets Nykomling på Standupgalan, hur känns det att få ett sånt erkännande?
– Jättehärligt. Jag vann inte men bara att bli nominerad är ett kvitto på det hårda jobb man lägger ner. Det är riktigt gött.

Varför ska man se just dig uppträda?
–Jag gillar att testa gränser och kan nog framstå som en osympatiskt och lite ”doucheig” scenperson. Jag pratar mycket om mig själv och hur jag ser på saker och sånt som hänt och händer i mitt liv. Jag gillar humor som inte alla behöver skratta åt, som sticker ut lite. Jag är rolig helt enkelt!

/ Martin Löf Nyqvist