MMO: 2 105 Skeletons, 11 355 Zombies och 7 065 Ghouls. Fatta makten bakom denna armén. Men det är inte allt. I de kala och kalla stallen står 7 440 War Horses och frustar. I de iskalla fängelsehålorna sitter 2 000 Prisoners och pustar.

Ras: Undead. Personlighet: Merchant. Fet armé: Ja

Ras: Undead. Personlighet: Merchant. Fet armé: Ja

Utopia handlar om siffror. Och text. Fantasin står du själv för. Min provins är visserligen störst i kungariket. Men mitt kungarike suger.

Du styr över din provins. Och din provins är en del av ett kungarike. Ditt kungarike slåss mot andra kungariken. Det är ett lagspel där där kommunikationen mellan lagmedlemmarna har större betydelse än den enskilda spelskickligheten. Det handlar om strategi, taktik och politik.Vem ska du välja som kung? Vem vågar du attackera? Ska du satsa på Barracks och Training Grounds eller fega med Forts och Guard Stations? Det finns mängder med faktorer som avgör din framgång, ditt kungarikes framgång.

Semifeg strategi. Forts för försvar men barracks för en lite snabbare attacktid. Alltid gött med fängelsehålor.

Semifeg strategi. Forts för försvar men barracks för en lite snabbare attacktid. Alltid gött med fängelsehålor.

Min provins består av mäktiga 1 150 acres. Jag har en FET armé. Min science är helt okej. Jag har över 2 TPA (thieves per acre) och mina wizards inte långt efter. Som Undead handlar spelet om att ha en stark offensiv. Att vara en attacker. Flera av de andra raserna används som T/M, Thieves/Mages. De har så mycket tjuvar och magiker att de kan göra livet surt för vem som helst. De kan utföra Riots, Arson och kasta Fireballs (+ massa fler ops, operations). Men de har ingen offensiv. Ett kungarike försöker ha en bra mix av dessa typer av spelare.

Jag loggar in ofta. runt 6-8 gånger per dag. Kollar hur länge det dröjer innan trupperna är hemma. Ser till att försvarsspellsen är uppe. Läser forumet och skriver lite i chatten. Det kan gå på några minuter innan jag loggar ut igen. Förutom när det är krig… Då kan jag sitta flera timmar klistrad. Då blir det allvar. Då försvinner all den logik och rationalitet jag intalar mig att jag besitter. Då flödar känslorna och armén gör de mest dumdristiga attackerna.

Den som inser att medspelarna är nyckeln till framgång blir oftast besviken

Den som inser att medspelarna är nyckeln till framgång blir oftast besviken

Detta är min andra Age sedan jag återupptäckte spelet. En Age pågår i 3 månader, sedan startar helt enkelt spelet om igen. Det går nästan alltid åt helvete. Vilket även är charmen. Men känslan av att ens (inte helt)odödliga armé bryter igenom fiendens försvar, mördar och tillfångatar, det är en oslagbar känsla.

En raze på en inaktiv är ett nödvändigt ont. REMOVE THE DEAD WEIGHT!

En raze på en inaktiv är ett nödvändigt ont. REMOVE THE DEAD WEIGHT!

Som rubriken indikerar så är detta i allra högsta grad ett socialt spel. Du behöver följa med i kungarikets strategi. Rösta på den du anser vara lämpligast som monark. Och följa de ordrar som fördelas. Det finns ett forum där kungarikets alla provinser samtalar. Forumet är en ypperlig plats att presentera sig och fråga om råd.

Forumet finns till för att fråga om hjälp...

Forumet finns till för att fråga om hjälp…

Detta inlägg har enbart skrapat på ytan av världen Utopia. Men om ni tycker det ser intressant ut så är det bara att testa. Men ett varningens finger! Alla hatar inaktiva spelare. Om du inser att det inte är din grej, förstör/avregistrera din provins. Annars måste ditt kungarike spendera tid på att förstöra dina lämningar.

http://utopia-game.com/

Raser att spela: Avians, Dwarves, Elves, Fearies, Halflings, Humans, Orcs & Undeads

Personligheter att välja: Merchant, Sage, Rogue, Mystic, Warrior, Tactician, Cleric & War Hero

Top1 Mage op: Meteor Showers – This spell will rain Meteors across the lands of an opponent for several days, killing peasants, troops and more. Deadly and enduring, casting this spell is both difficult and costly. The damage done, however, can be just as great.

Top1 Thiev op:  Incite Riots – Incites riots which disrupt tax collection efforts for several days.

Antal spelare: ca 5000