Digitalt: På fredag är det dags för ett av novembers många stora spelsläpp. Men just Football Manager är inte bara spelet som orsakat mest skilsmässor någonsin. Det är också ett av de mest beroendeframkallande och utmanande spelen som finns.

Detaljstyrningen når nya nivåer för varje år och den gigantiska spelardatabasen har blivit en del av riktiga fotbollsklubbars scoutingsystem. Som en del i att Football Manager 2016 släpps så kommer vi på Barrikaden att låta två av våra skribenter återuppliva en gammal fejd och ta över varsin klubb och strida om titeln i Premier League. 

Taktiken är lika viktig som vanligt i spelet och går att finjusteras på mängder av sätt.

Taktiken är lika viktig som vanligt i spelet och går att finjusteras på mängder av sätt. Bilden är ifrån betaversionen av Football Manager 2016.

Under en säsong kommer Jonas Hansson och Per Bengtsson utmana om titeln i världens bästa fotbollsliga samtidigt som de rapporterar till er om sina erfarenheter för att sedan sammanställa en recension kring hur den senaste versionen av världens mest detaljerade fotbollsspel står sig i konkurrensen. Reglerna är enkla. De tar över varsin klubb, får en transferbudget för att förbättra laget något om de anser att förstärkningar krävs och sedan duellerar de om titeln både i ligan och på Barrikaden som bästa manager. De båda tar över sina favoritlag Manchester United och Liverpool, som såklart båda har olika förutsättningar och mål.

Coacherna

Jonas Hansson

Meriter: Långsam vänsterback i som högst divison 5. Vunnit Premier League med Scholes som forward i Blackburn i Premier League Manager 2002. Spelade upp Barnet från Conferance till Premier League i Total Club Manager 2005. Tog över Leeds i League One och tog dem till ligaseger och Champions League titeln i Football Manager 2009. Tränade ett gäng 15-åringar i två säsonger IRL. De blev bättre.

Förväntningar inför säsongen: Jag hoppas placera mig framför Per i tabellen, förslagsvis topp tre i ligan.

Förväntning på speletAtt det slår Football Manager 2009 som enligt mig är den bästa versionen hittills. Samt att jag lyckas sno en spelare som Per vill ha bara för att låta honom ruttna på bänken.

Din motståndares styrka: Mycket rutin med Football Manager och har spelat längre med samma klubb.

Din motståndares svagheter: Kan bli frustrerad om forwards inte presterar på topp och har enligt tidigare erfarenheter en viss ”Ragequit” tendens när spelet går emot honom.

Per Bengtsson

Meriter: Usel målvakt i korpen och ännu sämre utespelare i samma serie.

Förväntningar inför säsongen: Undvika ragequits och ta mig in bland topp fyra. Pengar före prispokaler.

Förväntning på spelet: Att det inte ska ge mig ökat blodtryck till följd av frustration som byggs upp under spelets gång.

Din motståndares styrka: Presterade bättre än mig för flera år sedan när vi spelade FM Live. Mitt självförtroende har inte hämtat sig sedan dess.

Din motståndares svagheter: Har gamla Lecce (tänk Zdeněk Zemans era) som förebild så det kommer att läcka mål bakåt.