Hearthstone: Your soul shall be mine!” hör jag och förstår att det är warlocken Gul’dan jag kommer få möta. Även om hans flesta spells och minions kostar lite av hans liv varje gång han spelar dem, är han den hjälten jag fruktar mest. Hans unika förmåga gör att han snabbt kan få övertaget över matchen.

Som tur är spelar jag magikern Jaina Proudmoore. Hennes kort innehåller massor av förtrollningar som kan göra direkt skada på Gul’dan och som kan rensa bort alla hans utlagda minions från spelbordet. Om jag spelar mina kort rätt!

Var jag än loggade in lyckades jag se Hearthstone överallt, på facebook, twitch, google, youtube – you name it. Tillslut blev jag såpass nyfiken att jag kollade trailern… och blev en aning fast.

Hearthstone är ett digitalt kortspel från Blizzard Entertainment där man spelar en mot en. Den som först får ner motspelarens liv till noll vinner. En öppen beta öppnades i januari och alla som önskar spela den kan göra det helt gratis. Fungerar för både Windows och OS X.

När jag startar spelet möts jag av en härlig, instrumentell bakgrundsmusik som skapar en mysig och stämningsfull atmosfär. Jag får göra sex övningsmatcher mot datorn och imponeras av välgjorda effekter, interaktiv bakgrund och roliga kommentarer från både min hjälte och mina minions.

Många smådetaljer kommer uppskattas och definitivt ge dig ett gott skratt om du har spelat Warcraft eller World of Warcraft tidigare.

)

Spelguide
Du har alltid 30 kort i din kortlek. Vilka dessa kort är kan du själv bestämma innan varje match. Denna möjlighet ger dig chansen att bygga upp en egen strategi och en god tänkbar taktik.

Det hela börjar med att du väljer vilken hjälte (Mage, Hunter, Paladin, Warrior, Druid, Warlock, Shaman, Priest eller Rogue) som du vill spela. Sedan får du antingen tre eller fyra  kort i din hand, här får du välja vilka du vill behålla och vilka du skulle vilja byta och lägga tillbaka i din kortlek. När båda spelarna har gjort sina val sätter matchen igång.

Den inringade blåa kristallen längst upp på varje kort visar hur många mana-kristaller kortet kostar att spela ut. Den gula symbolen visar hur mycket skada minion-kortet gör och bloddroppen visar hur mycket liv den har.

Den inringade blåa kristallen längst upp på varje kort visar hur många mana-kristaller kortet kostar att spela ut. Den gula symbolen visar hur mycket skada minion-kortet gör och bloddroppen visar hur mycket liv den har.

Första gången det är din tur har du en mana-kristall. Dessa kristaller fylls på under spelets gång i samband med att det är din tur. Andra gången det är din tur har du två mana-kristaller, tredje gången har du tre kristaller och så rullar det på till maxgränsen som är tio stycken per gång.

Varje gång det är din tur dras ett nytt kort från kortleken upp till din hand. För det mesta är dina spelkort är antingen minions, som du kan lägga ut på spelplanen och attackera med, eller spells, som är olika typer av förtrollningar.
Hearthstone_01

Bortsett från alla typer av kort har även alla hjältar specifika och unika förmågor, att exempelvis kunna återställa dina minions liv, skada motstånaderns hjälte, ge dig själv mer försvar eller dra upp ett extra kort.

Allt eftersom, låser du upp nya kort till din hjältar i samband med att dem levlar upp. Något de gör automatiskt efter varje match du spelar.

För varje dag du loggar in får du ett uppdrag som ger dig belöningar i guld. Med guldet kan du bland annat köpa nya kort till din kortsamling.
Hearthstone_Screenshot_2

”Well played!”