Overwatch: Overwatch, Overwatch… överallt är det Overwatch! Jag ser på det, jag tänker på det, jag drömmer om det. Kalla mig galen men jag är bara en helt vanlig nörd.
Om tre dagar händer det, den stängda betan kommer ut och många sitter spänt på vänt och hoppas på att vara en utav de lyckliga som får en beta-key.

Blizzard har gjort många bra trailers och filmklipp, men den till Overwatch är något alldeles extra. Det är till många trailers som jag får rysningar, men det är inte många jag gråter till – förutom denna. Dessa sex minuter fångar min uppmärksamhet till 100% och jag är helt fast från början till slut. Trailern ser ut som en Pixar-film, och det är något speciellt med stämningen som är svår att sätta ord på.

Den klassiska bror-relationen visar lillebror, som avgudar hjältarna som i detta skede målas upp som sagofigurer, och storebror som börjat bli skeptisk och en aning för cool. Från första stund förstår man att något spännande kommer att hända, och det blir en fantastisk action med en perfekt touch av humor.

Under klippets gång får man en inblick i fyra hjältar, vid namn Winston, Widowmaker, Reaper och Tracer. Fyra helt olika karaktärer, med olika förmågor och personligheter. Och jag faller lite extra mycket för en karaktär, och det är såklart Widowmaker. En kvinna som inte visar så mycket känslor och som på något vis uppfattas lite omänsklig. Att hon är beväpnad med ett sniper-gevär får mig att tänka tillbaka till dom fantastiska “headshot”-upplevelserna från Unreal Tournament 1999, och ger mig en gnutta nostalgi. Det är en viss mystik kring Widowmaker som gör att jag vill veta mer om henne.widowmaker

Det får mig att direkt klicka vidare till trailer nummer två (Gameplay), där Blizzard ger en inblick på hur själva spelet är uppbyggt, och där hjältarna och deras unika förmågor visas. Det är tydligt att karaktärerna i Overwatch har olika roller som: support, tank, defense, eller offense. Detta ger mig ett ännu starkare intresse för spelet.

Overwatch kan inte enbart beskrivas som ett first-person shooter (FPS) spel, det är också ett multiplayer online battle arena (MOBA) spel. Spelet är uppbyggt utav två lag som slåss om ett objekt, som påminner om League of Legends, DOTA och Heroes of the Storm.

Hjältar har inte bara en hopp-knapp och en skjut-knapp, som i andra FPS-spel, de har olika förmågor och en ultimate-förmåga, precis som karaktärerna i ovan nämnda MOBA-spel.

I jämförelse med andra FPS-spel som exempelvis Counter Strike, handlar Overwatch mycket mer om samarbete. I CS handlar det mycket om varje individs talang till att skjuta rätt och träffa måltavlan. Att man i Overwatch kan spela supports och tanks, gör att man som spelare kan hjälpa sina lagkamrater till att bli bättre, istället för att själv behöva sitta på mekanik talanger.

Det är just detta som jag tror kommer att locka många spelare till Overwatch, som idag spelar andra spel som CS, League of Legends, Heroes of the Storm och andra Blizzard-spel. Och inte allra minst, ser jag fram emot den framtida E-sporten inom Overwatch.

Vi ses där! One shot, one kill.