Age of Empires II:

Mina händer skakar. Slottet brinner, ekonomin är svårt sargad och riddare svärmar in mot mina arbetare. I en blixtrande manöver vänder jag underläget och knyter näven över tangentbordet när mitt infanteri tvingar fienden ur basen. Jag tar striden till andra sidan kartan uppbackad med eldskjutande bågskyttar. ”Good Game”. Ridå.

Herakles piskar sin mostståndare i AoE 2

Herakles piskar sin mostståndare i AoE 2

Det är år 2 000 och Age Of Empires 2: The Conquerors är ett av årets hetaste spel.

Vänner, klasskamrater. Alla spelar. Ekonomier byggs upp, strategier formas och ärelystna slåss över rekordtider till ”The Castle Age”.

MSN Gaming Zone, millennieskiftets BattleNet, är en glittrande, pulserande arena med tusentals matcher i minuten. Ett rankingssystem berättar hur skickliga spelarna är. 1600 är för nybörjarna, 1700 för de mer erfarna, 1800 för de riktigt duktiga. 1900 och över är proffs.

I zonens spellobby lyser mitt namn och rankingpoäng med neongröna bokstäver.

Rank: 1902.

Vi inbitna ansluter oss till olika klaner. Klanerna krigar mot varandra i en elit-stege, en slags fotbollens Champions Leaugue.

Min klan, RoNiN, är årets stora favorit och vårt lag är Sveriges starkaste. Här finns bland annat blågults bäste spelare, ZhaZ. Och jag.

Zhaz är etta, men jag är inte långt efter.

Jag omtalas som den mest kände svenske spelaren och rankas som en av landets tio bästa. Jag kommer långt i turneringar och uppmärksammas på stora sajter.

 Men det har sitt pris. När andra dricker folköl i stadsparken och hånglar med gymnasietjejer efter skolan övar jag knights–rusher och Feudal–Age-ekonomi i en mörk källare.

Jag är 14 år.

Jag är R_o_N_i_N_Herakles.

Introvideo:

Gameplay: