Krönika: Som ni ser har vi redan smygstartat. Men nu kör vi igång på allvar och ni läsare kan framöver förvänta er minst ett nytt inlägg varje dag. För vi vet själva att det inte finns mycket värre saker – förutom möjligtvis krig, mord och Jar Jar Binks – än att gå in på favoritbloggen och se samma fem dagar gamla artikel överst i flödet.

Som framröstad chefredaktör i gänget så tyckte jag att det var passande att skriva en presentation av Barrikaden och tillika välkomstkrönika. Och jag började då fundera på sajten, som är ett hobbyprojekt, och dess framtid.

Dels ser jag i min skalle den storslagna födelsescenen från Lejonkungen när Simba fötts och apan visar upp honom till stort jubel (vrål?) bland savannens invånare. Lite så dagdrömmer jag om att den här nya skapelsen ska mottas – efterlängtat och kungligt. Ett annat scenario är att Barrikaden får en ”Frankensteinfödelse”. Att den håller sig lugn och stabil till en början för att så småningom utvecklas till något stort och svårstoppat – ett monster i bloggvärlden. Jag hoppas på det senare. Med hårt jobb kan det bli verklighet.

Vad kommer då att publiceras på Barrikaden? Det blir allt ifrån poddar, reportage, nyheter, intervjuer, recensioner och krönikor till youtubeklipp. Vi kommer även att producera egna videoreportage och planerar redan inför temaveckor då vi fläskar på med en sjudagars fördjupande kanonad inom ett och samma ämne.

Ni ser innehållsavdelningarna längst upp – men om man ska knyta ihop allt med ett par röda trådar så kommer Barrikaden handla mycket om spel i olika former, nörderi, underhållning, fiktion och populärkultur. Vi är nio personer just nu i denna virtuella redaktion som är utspridd runt om i Sverige och styrkan är att våra intressen och kunskaper varierar bland skribenterna.

Vissa av oss älskar brädspelet Carcassonne, flera tycker om zombies ohälsosamt mycket medan andra brinner för NES. Några har plöjt igenom Game of Thrones-tegelstenarna till böcker medan andra intresserar sig för e-sport och anime. Ja, jag tror att ni fattar vad vi har tänkt publicera här på Barrikaden.

Slutsnackat för den här gången, nu åker vi.

Bengt out.