Webb-TV: – Ska vi sparka jantelagen på pungen så vill vi givetvis, på sikt, bli en av de mest självklara brädspelskanalerna.
Barrikaden har intervjuat två av skaparna bakom den nya webb-tv-serien Board Game Society; Martin Lönngren och Peter Almén.

Peter, vilket är ditt stoltaste brädspelsminne?
– Shit, vilken fråga! Men stoltast blir vi nog de gånger då vi har introducerat ett spel för någon som aldrig spelat brädspel förut. För dem existerar bara Monopol och Risk. Men efter några spelvändor så är de frälsta. Det är många gånger man fått kommentaren; ”Wow, visste inte ens att det fanns så många spel”. Det finns ett spel för alla!

Vilket är ditt sorgligaste brädspelsminne?
– Vi ligger stundom vakna nattetid och skakar vid tanken på hur vi blivit backstabbade av en viss person som alltid tycks bli traitor i Dead of Winter.

Vad har ni för förhoppningar på BGS?
– Förhoppningen är ju att folk uppskattar det vi gör och vill se mer, att Board Game Society kan bli ett levande och interaktivt forum där fler personer kan dela sina spelupplevelser och tankar om brädspel. Ska vi sparka jantelagen på pungen så vill vi givetvis, på sikt, bli en av de mest självklara brädspelskanalerna… tänk TableTop, DiceTower och så vidare ;). Men vi har så klart en mycket lång väg att vandra innan vi ens är i närheten av detta mål.

Martin Lönngren (t.v.) och Peter Almén (t.h.) leder det första avsnittet av Board Game Society.

Martin Lönngren (t.v.) och Peter Almén (t.h.) leder det första avsnittet av Board Game Society.

Kan ni kortfattat beskriva ert koncept?
– Det viktigaste med vårt koncept är att det ska vara kort och rappt. Det finns många duktiga och bra brädspelsrecensenter på YouTube, dock är deras inslag oftast alldeles för långa, allt från 10 min till 60 min. Och även om man är en hardcore-gamer så är det för långt. Här kände vi att det fanns ett behov att fylla. Vi vill i våra recensioner dels ge en känsla för spelet och hur det spelas men också ge våra tankar om spelet. Målgruppen är både inbitna gamers men också folk som bara precis skrapat på ytan till den fantastiska brädspelsvärlden och vill ha tips på bra spel. Några av de spel som vi kikar på nu inledningsvis är nog inga nyheter för hardcore-gamers men vi hoppas att även de ska uppskatta dessa recensioner.

– Utöver recensionsklippet så utlovas extramaterial med större fokus på underhållningsvärde. Vi är ett glatt och kul gäng som gärna gör allt från kortfilmer till musikvideos så vem vet vad vi kan producera på temat brädspel ;).

Hur mycket tid ligger det bakom ett avsnitt BGS?
– Det ligger väl ungefär en dags arbete bakom varje avsnitt. Då ingår manusskrivning, inspelning och redigering. Sen får man ju lägga en hel del tillfällen innan för att spela igenom spelet som ska recenseras. Så att vi kan bilda oss en riktig uppfattning om vad som är bra och vilka saker som kanske kunde varit annorlunda, när det kommer till spelupplevelse.

Får ni någon ersättning för det?
– Nej, i nuläget är det helt ideellt.

Varför gör ni det?
– Det vi har gjort är ju att kombinera två av våra stora intressen, brädspel och film. Och, som jag nämnde innan, så kände vi att det fanns ett behov att fylla. Vi vill sprida vår passion för brädspel till andra.

Hur ofta kommer nya avsnitt?
– Tanken är att vi släpper ett nytt avsnitt varje måndag klockan 20:00. Vi har i dagsläget många färdiga filmer som bara väntar på att sändas och många är på gång.

Hur länge kommer det hålla på?
– Oj, svår fråga. Vi kör så länge vi orkar och så länge det finns ett intresse för det.

Har du något att tillägga – något du vill kommunicera till potentiella tittare?
– För att komma åt alla verktyg på YouTube så krävs subscribers. Om folk gillar det vi gör och vill stödja oss så är det oerhört viktigt att de trycker på subscribe-knappen. Sedan vill vi också lyfta förhoppningen om att göra vår Instagram- och FaceBook-kanal så levande som möjligt. Så, alla är mycket mycket välkomna att bidra med frågor, tips, önskemål och åsikter… både i text, video och bild. Följ oss för helvete! Följ oss ;).

Board Game Society i sociala medier