Brädspel:Återkomsten av förra årets succe Tabletop Day gick nog många förbi. Trots att fler än någonsin firade. Företeelsen började förra året med att Wil Wheaton (mer känd från Star Trek, Big Bang Theory och youtubeshowen Tabletop) och Felica Day (the Guild, Dr Horribles sing-a-long blog) startade dagen för att man skulle uppmärksamma brädspel.

En pokal man kan skriva ut för att på ett enkelt sätt kunna markera vem som är bäst.

En pokal man kan skriva ut för att på ett enkelt sätt kunna markera vem som är bäst.

Internationellt så har dagen nog nått nya nivåer. Alla sorters youtube-kändisar, ”riktiga” kändisar och brädspelsnördar har tagit dagen till sig och eftersom man firar genom att spela brädspel så är det enkelt ordnat också. Att brädspelen behöver mer kärlek. Speciellt i Sverige där datorspelen regerar håller nog de flesta med om.

Siffrorna från helgens registrerade aktiviteter har inte trillat in ännu, men förra året hade de 3,123 event i 64 länder som hade registrerat sig. Förhoppning är att det ska leda till att man gör aktiviteter för att få fler att spela, för att de som inte spelar så ofta faktiskt ska sätta sig ned samt för att få medialt utrymme för brädspel såklart. Brädspelstillverkarna har såklart hoppat på tåget, men den stora allmänheten har nog missat detta event. Firade du i helgen?

Själv så blev det inte så mycket spelande i helgen alls av den analoga sorten. Vilket känns lite tråkigt, men samtidigt så hade jag  helgen innan bara spelat brädspel. Kanske behövs det inte en speciell dag för att fira brädspelen. Kanske räcker det med att vi sätter oss och spelar med jämna mellanrum och ger oss själva tid att njuta av en fantastisk hobby.

Som bonus tipsar jag om att du kan ladda ned massa gratis rpg-regler för den intresserade om du klickar på denna länk.