Tv/Dator-spel: Är E3 fortfarande en nödvändighet i dagens medieklimat? Är spektaklet bra för oss konsumenter eller är det bara ett jättestort pr-jippo? Det finns delade meningar kring hur mycket E3 faktiskt bjuder på. Allt som oftast dyker det inte upp allt för många nya oväntade annonseringar på mässan längre. Men visst finns det saker som gör oss pepp och förväntansfulla inför det kommande spelåret! Som vanligt fick vi se uppföljare, nya sportspel för året och en hel del gubbar. Men samtidigt så har Twitch gjort riktigt fina sändningar där det funnits en del kvinnor på plats och vi har fått en del spännande att se fram emot.
Vi här på Barrikaden listar några av de spel som vi ser fram emot i framtiden som visats under E3.

Ryktades länge att det inte var Link man fick se, men verkar ha blivit bekräftat att det vår vanliga hjälte som återvänder i ny form.

Ryktades länge att det inte var Link man fick se, men verkar ha blivit bekräftat att det vår vanliga hjälte som återvänder i ny form.

Grim Fandango: Ett av världens mest legendomsusade spel med en styrning från helvetet får en remake av orginalspelets skapare Tim Schafer. Nostalgi för många, men tror att även en hel del andra nyfikna kommer ta del av Mannys berättelse.

 

Zelda

Detta är spelet som kommer sälja Wii U. Ett Zelda som fokuserar på en stor öppen värld där du kan resa vart du vill låter fantastiskt. Jag är ett stort fan och sitter bara och myser tills jag inser att det fortfarande är långt till 2015.

Yarn Yoshi

OMG så sött. Yoshi är en fantastisk karaktär och att ge honom en garnvärld att leka i verkar vara en fantastisk idé. Jag vill spela det bara för att det verkar så mysigt, varmt och mjukt.

Splatoon

Vi fortsätter med Nintendo. För vilka andra kommer på idén att göra en thirdperson shooter om paintball? Det låter briljant. Det ser underhållande ut. Och det kanske är just ett sådant här spel som ger Wii U lite liv under vingarna.

Star Wars: Battlefront

Vi får ett Battlefield i Star Wars miljö. Det är nog allt jag önskat mig i ett krigsspel. Jag har ärligt talat inte spelat genren sedan Battlefield: Vietnam. Men om det är något som får mig att vilja ge mig ut och slåss mot P12:or över nätet så är det ett Star Wars tema.

Sunset Overdrive

Detta spelet ser helt galet och vansinnigt ut. Underhållande action som nog kan få en hel del fans om det håller allt vad det lovar. Skjuta exploderande teddybjörnar liksom? Vem vill inte göra det? Samtidigt som du hoppas, flyger och nästan dansar runt på banan. Handlingen lämnar vi till andra spel i detta fall hoppas jag dock.

Dragon Age: Inquisition

Drakar överallt! Vi räknar med en riktigt tung handling och att du kan hångla med alla du vill. Många var missnöjda med Dragon Age 2, men allt vi sett än så länge verkar lovande inför trilogins avslutningsnummer.

Rise of the Tomb Raider

Det nya Tomb Raiderspelet var riktigt bra. Även om Lara stundtals blev lite väl plågad av utvecklarna med bilar och annat som genomborrade kroppen är vi glada att världens coolaste äventyrerska får ytterliggare ett spel.

I övrigt så är vi försiktigt peppade på Evolve som verkar ta idén från Left 4 Dead och vända på det. Att fyra personer jagar en femte spelare som spelar som ett monster. Ett monster som kan äta andra varelser och evolvera till en varelse från våra värsta mardrömmar. Görs det bra kommer det bli ett fantastiskt spel.

Bioware släppte också infon att de jobbar på ett nytt Mass Effect (inte helt oväntat), men också att de jobbar på ett helt nytt IP. Vad det kan vara för något har vi ingen aning om och även om undertecknad hade velat se ett nytt Knights of the Old republic så får vi nog förvänta oss något helt nytt. Bioware är en av spelvärlden främsta historieberättare så vi kan nog förvänta oss ytterliggare ett episkt äventyr.

Självklart var det mängder av andra spel som visades upp under E3 men detta är några personliga favoriter som vi tagit fram åt er.