För att få vara bland de lyckliga få som får spela betan krävs dock att du redan har köpt spelet(Pre-order) och att du köpt till Xbox one. Bethesda kommer enbart att välja ut ett fåtal spelare för betan till Fallout 76. Antagligen för att ha bättre kontroll på servermiljö och spelarfeedback.

”Starting in October we’ll be selecting people who have pre-ordered the game from a participating retailer to enter our B.E.T.A. We’ll start small and grow over time as we prepare for launch.”

– Från Fallout 76s officiella forum

Spelet annonserades ”på riktigt” vid E3 i Los Angeles tidigare i somras. Det har spekulerats en del i gameplay. I nuläget presenteras det som ett open-world RPG precis som tidigare spel. Det nya är att det ska finnas multiplayer. Hur detta integreras är ännu inte helt känt. Kommer du bara spela med vänner eller kommer det finnas andra okända spelare i samma spelvärld?

Hur som så är det ett spel som många kommer prata om framöver och det blir spännande att se vad vi får ut av den kommande betan. Enligt utvecklarna kommer spelarnas feedback vara oerhört viktig för den fortsatta utvecklingen av spelet. Så om du är en av de få beta-testarna så ligger ett tungt ansvar…

Spelet kostar för närvarande 499SEK i svenska butiker och beräknas lanseras den 4:e november.