esport: Protoss-spelaren sOs från Korea är färsk världsmästare i Starcraft 2. Efter en våldsam dramatik i finalen av strategispelet i Anaheim Convention Center kunde 22-åringen till slut kämpa ner landsmannen Life i en helt avgörande match sju. Pssst! – Se klipp från finalmatchen inne i artikeln.

Koreanske Kim Yoo Jin, eller s0s som är hans progamer-alias, tog hem ännu en tung titel i Starcraft 2 genom segern i BlizzCon 2015. Foto: Press

Koreanske Kim Yoo Jin, eller s0s som är hans progamer-alias, tog hem ännu en tung titel i Starcraft 2 genom segern i BlizzCon 2015. Foto: Press

 

Helgens Starcraft 2-turnering på amerikanska BlizzCon blev en riktig rysare. Flera av storfavoriterna, som Zest, her0 och Innovation, föll ut tidigt och lämnade därmed vägen öppen för en del uppstickare att ta deras plats. Alla fortsatt koreaner, dock (som det alltid varit på Starcraft-scenen).

E-sportstjärnorna, som spelade inför en fullsatt hall på den enorma spelmässan i Anaheim Convention Center, eliminerades efter en tills det slutligen bara återstod två spelare. Life (Zerg) och sOs (Protoss).  Matchen, som skulle bli en av de mest spännande VM-finalerna som någonsin spelats, kan du se i sin helhet på länken här nedanför.

Fotnot: esport-turneringen i USA kan vara en av de sista som spelades i Starcraft – Heart Of The Swarm. Det kommande året är det nämligen troligt är att proffs-scenen  går igenom en viss förvandling, då uppföljaren Legacy Of The Void släpps så sent som i morgon (!) tisdag.