Datorspel: Galasäsongen är i full gång med Oscars avklarade och nu har även brittiska BAFTA delats ut. De delar ju även ut bästa datorspel, vilket har gjort att Steam kör en specialrea under dagen på flera av de vinnande spelen. Här nedan följer en snabbgenomgång med kommentarer på de spel som vi på Barrikaden har spelat. Kan vara värt att nämna att spelet ”Last of Us” (PS3) tog hem hela fem priser. 

Papers Please: Ett spel där du spelar gränsvakt till ett dystopiskt land. Vem du släpper in och hur det påverkar din familj gör att detta spel faktiskt får dig att tänka till. Till halva priset kan det vara något för den som vill prova något annorlunda eller för dig som vill känna maktruset av att neka folk inträde i landet.
http://store.steampowered.com/app/239030/

Rayman Legends: När Rayman Origins kom trodde jag inte något skulle rå på Mario-spelen på plattformsidan. Men ack så fel jag hade. De gjorde allt som Mario gör bra ännu bättre och med fantastisk musik och magisk grafik så slog de knockout på plattformskungen. Legends är ännu mer av det goda och ännu bättre. Och snyggare. Det kostar 10 euro under dagen. Gillar du plattformsspel är detta ett GIVET köp.
http://store.steampowered.com/app/242550/

Gunpoint: Inte spelat så länkar till youtubestjärnan Totalbiscuit istället för den som vill veta mer.
http://store.steampowered.com/app/206190/

Brothers: A tale of two sons: Den tråkiga extra titeln till trots så är detta enligt mig ett av förra årets allra bästa spel. Filmregissören Josef Fares levererar en fantastisk berättelse, en vacker nordisk sagovärld i ett spel som är så fint så det väger upp att pusslena ibland är lite väl enkla. På Barrikaden håller vi tummarna för att Fares får fler chanser att skapa spel och gärna med större budget, för det där med att faktiskt berätta en historia är något som ibland glöms bort till förmån för grafik och vapen.
http://store.steampowered.com/app/225080/

Football Manager 2014: Det finns få spel som är så fruktansvärt beroendeframkallande som Football Manager. I England seglade det något år upp i topp på listan för orsaker till skillsmässor. Man vill ju bara spela en match till. Scouta den där unga talangen. Sälja Ashley Young och köpa in någon vettig yttermitt. Det är helt enkelt det närmsta knark du kommer på en dator om du gillar statistik, fotboll och om du någonstans tror att du kan göra det bättre än tex David Moyes. Gillar du den här sortens spel så har du det säkert redan. Men för den nyfikne är det svårt att få en större rabatt.
http://store.steampowered.com/app/231670/

Grid 2: Bilspel som fått en del beröm tidigare. Mer arcadracer än många av sina konkurrenter. Inte spelat själv men så är jag ingen bilkille heller.
http://store.steampowered.com/app/44350/

Gone Home: Ett av de mest uppmärksammade spelen från förra året som många dessutom hävdar knappt är ett spel. Du kommer hem till din familj efter ett år utomlands men det är ingen hemma. Vad är det som har hänt? Handlar om att utforska huset för att ta reda på vad som hänt din familj egentligen.
http://store.steampowered.com/app/232430/

NBA 2k14: Barrikadens Robin Johansson älskar be a pro-läget i 2k13 och vi tror knappast det kan ha blivit sämre på ett år. Antagligen något för de som redan är lite basketfrälsta eller som gillar sportspel överlag.
http://store.steampowered.com/app/255480/

Surgeon Simulator: Spelet för dig som inte fick 20,0 och 2,0 och därmed inte kom in på läkarlinjen som du hade tänkt dig. Nej riktigt så illa är det inte. Snarare är det en ganska morbid och humoristisk simulator för dig som gärna vill leka doktor.
http://store.steampowered.com/app/233720/

Democracy 3: Passande spel eftersom det ju som bekant är SUPERVALÅR i Sverige. Du kan själv se om du kan göra det bättre än regeringen eller om du bara vill köra ett land i botten så är detta simulatorn för dig.
http://store.steampowered.com/app/245470/

Bioshock Infinite: Så snyggt, men ack så linjärt. Ken Levine kickade alla anställda på företaget för någon månad sen för att han ville satsa på mindre spel med mer omspelsvärde. Något som Infinite kanske inte har. Men spelet har fått allt från cosplayers, fanboys och kritiker till att älska det. För dig som gillade Bioshock och vill ha mer av det goda. Eller för dig som gillar galet vackra flygande städer.
http://store.steampowered.com/app/8870/

Civilisation V: Brave New World: Ibland så förändrar expansioner mycket. Men BNW löste de flesta problemen som CivV hade. Ett bra spel blev fantastiskt och för dig som gillar Civ-serien är detta spel ett måste. Rekommenderar starkt multiplayer-läget med goda vänner som inte tar allt för lång tid på sig att göra klart sina rundor.
http://store.steampowered.com/app/235580/

Tomb Raider: Lara kom tillbaka till oss förra våren. Hon tog oss med storm och gav oss ett riktigt bra spel med kvinnlig huvudkaraktär som är riktigt badass. Enda jag inte gillade var att hon stönade lite väl mycket när hon sprang runt och var skadad. Men samtidigt så hade hon inga problem att trä en pil genom ögat på sina motståndare. Fullmatad action-matine när det är som bäst enligt mig. Skönt att Lara fick ett spel där hon faktiskt fick vara en person också.
http://store.steampowered.com/app/203160/

The Stanley Parable: Ytterliggare ett utforskningsspel. Har dålig koll på detta spel men det har fått bra kritik och verkar spännande.
http://store.steampowered.com/app/221910/

XCOM: Enemy Within: Expansionen tillför enligt uppgift massor med nya göttigheter till XCOM som ju faktiskt gjort succé i sin comeback. Ett spel som jag länge har tänkt ge mig på. Kanske är dags?
http://store.steampowered.com/app/225340/

Assasins Creed: Black Flag: Jag tröttnade ganska snabbt på Assasins Creed, mest för att det nästan alltid är enklast att brutalt mörda allt man ser snarare än att smyga. Men samtidigt så är det ju vansinnigt roligt att vara pirat. Har gott om fina minnen från piratspel och de som jag pratat med hävdar att det där med att vara och segla på de sju haven tydligen är det bästa som hänt Assasins Creed. Att det ryktas om ny spelserie som fokuserar på pirater från Ubisoft gör inte saken sämre. Som vanligt är det delarna i vår tid som är det sämsta med Assasins Creed, handlingen är ju bedrövlig enligt mig, men det där med att vara pirat är ju fint.
http://store.steampowered.com/app/242050/

Lego Marvel: Lego kan vara den bästa leksaken någonsin. Marvel har de coolaste superhjältarna (Aquaman, really DC?). Tillsammans i ett New York uppbyggt av Legoklossar så är det svårt att misslyckas. Humorn är som vanligt riktigt låg stundtals, det droppas one-liners som om det inte fanns någon morgondag och du kan förstöra legosaker som Hulken. Vi tar det igen. DU KAN FÖRSTÖRA SAKER SOM HULKEN! HULK SMASH! Jag gillar Lego-spelen och detta är verkligen min favorit av dem då jag är Marvel-fantast. Passar utmärkt för dig som gillar Lego, superhjältar eller superskurkar. Jag gillar det mycket för att det är kul att spela med andra. Även personer med liten vana av att spela klarar av att spela Lego-spelen. Klockrent för dig som vill spela med din partner, dina vänner eller med dina föräldrar.
http://store.steampowered.com/app/249130/

Skynda och fynda! De kraftigt rabatterade priser gäller bara fram tills klockan 19.00 ikväll!

För den som vill ha mer av Barrikaden på Steam får man gärna gå med i vår grupp som du når på länken nedan.
http://steamcommunity.com/groups/barrikaden