315 dagar. Så många dagar har hunnit passera sen ett nytt avsnitt av Game of Thrones senast släpptes. 14 juni 2015 känns som en halv evighet sen. Om ni tröstade varandra i sänghalmen eftersom Jon Snow blev förrådd så skulle ert barn redan varit fött. 6,3 gånger kunde ni ha sett om alla 50 avsnitt om ni sett ett avsnitt om dagen. Om ni istället bytt serie för att, kanske bara för en stund, glömma hur mycket ni saknar Game of Thrones så kunde ni sett ett avsnitt av Rederiet varje dag och bara ha tre ynka avsnitt kvar. Med bara ett avsnitt om dagen kunde följt familjerna Burski och Walicki och varit halvvägs genom den polska dramaserien Na dobre i na złe. Om ni sett två avsnitt om dagen skulle ni varit ikapp händelserna på Leśna Góra hospital. Tanken är svindlande! Eftersom ingen på Barrikadens redaktion gjort något av detta så har vi istället byggt upp ett sug och en pepp inför premiären av säsong 6! Men vad är det vi ser fram emot och hur peppade är vi? Redaktionen svarar på det här under!

Hur pepp är du på nya säsongen av Game of Thrones?

Axel Johnson: Helt galet pepp! Mer förra säsongens skräckinjagande slutscener i det frusna nord, maktkampen i söder och Deanerys allt mer frustande drakar borta i tjotaheiti är det dukat för en ordentlig TV-fest.

Jonas Bengtsson: Ungefär som när Anders ”Taco” Svensson är i matbutiken och står vid texmex-hyllan – helt överexalterad alltså. Han, precis som jag, vet vad som väntar och att det kommer vara gudomligt bra. Tacos och Game of Thrones kan aldrig bli fel.

Nils Ek: Jag har inte sovit på en Fortnight för jag är så övertaggad. GoT-premiären är så fet att man vet inte vad man ska ta sig till.

Robin Johansson: Klart jag är peppad, men på något magiskt sätt har jag lyckats glömma bort den i två veckor så tiden har gått väldigt fort. Vaknade idag och insåg att 24 april är här! Vilken känsla!

Jonas Hansson: Jag är riktigt pepp. Mer drakar och mer ond, bråd död åt alla!

Elin Bengtsson: Jag är såhär dagen innan säsongspremiären lika rastlös och otålig som när jag var 5 år gammal och väntade på jultomten. Vi har väntat länge nog nu. (Det här är också femte säsongsstarten jag håller tummarna för att Ned Stark, i någon form, återvänder. Jag sörjer honom dagligen.)

Tom Karlsson: HODOR!

 

Sömnigt värre på den här bilden. Barrikadens redaktion kan dock inte sitta still i väntan på premiären!

Sömnigt värre på den här bilden. Barrikadens redaktion kan dock inte sitta still i väntan på premiären!

Vad ser du mest fram emot?

Axel Johnson: Kriget mot de döda i norr. Tveklöst. Dessa monster som det hajpats kring sedan avsnitt 1 (typ) är nu alltså på krigsstigen på riktigt. Hur det går missar inte jag. Det blir också spännande att följa den minst sagt hårt prövade Stark-familjens fortsatta öde.

Jonas Bengtsson: Som boknörd har jag läst ut tegelstenarna och spoilat handlingen för mig själv. Men nu går det ju inte längre. Eller vissa spår i böckerna är ju inte använda fullt ut. Men generellt så famlar jag numera i mörkret. ”I know nothing” och det är både otäckt och skönt.

Nils Ek: Jag vet att jag är töntig men arga fullvuxna drakar med en stark Daenerys? Eller vad kommer hända med Nights Watch man blir uppspelt bara av att fanatisera.

Robin: Efter att ha sett trailers så är nog ändå kampen i King’s Landing det jag ser fram emot mest. Det var inte riktigt vad jag trodde jag skulle va mest intresserad av. Kommer jag kunna känna sympati för Cersei den här säsongen? Nej, ja….eller?

Jonas Hansson: Att faktiskt inte veta exakt vad som kommer hända. I många av karaktärernas berättelser är vi nu ikapp böckerna. Det betyder att ingen vet vad som kommer hända nästa vecka. Även om jag kommer sakna att sitta med facit.

Elin Bengtsson: Jag ser fram emot att det hela är igång igen! Att ha nytt krut som för GoT-samtal och diskussioner framåt, följa trådar om hur andra tänker och tycker inför och efter varje avsnitt.

Tom Karlsson: Hodor. Hodor!

Ingen bok går att rådfråga längre.Vad har herr Martin kokat ihop?

Ingen bok går att rådfråga längre.Vad har herr Martin kokat ihop?


Vilken karaktär får absolut inte dö?

Axel Johnson: Tyrion Lannister. En behållning i sig själv och en attraktion i alla scener. En bra favorit då jag tror att det ska mycket till för att ”avliva” honom.

Jonas Bengtsson: Tyrion. För då skulle i princip all humor försvinna från tv-serien. Hans dialoger med Lord Varys är helt underbara. George RR Martin har sagt att han tycker det är roligast att skriva kapitlen om Tyrion, så då hoppas jag att han låter honom leva. Om nu inte tv-produktionen går åt ett annat håll.

Nils Ek: Jag är inte rädd att någon ska dö, ”Fear cuts deeper than swords”, men dör Daenerys Targaryen vill jag inte leva mer. Hon är ju Yer Jalan Atthirari Anni. ❤️

Robin Johansson: Arya Stark. Hon är fortsatt den jag hoppas ska ställa allt till rätta och ge balans till landet genom att ge upp sin mänsklighet.

Jonas Hansson: Sansa Stark, hon har redan råkat så illa ut. Hoppas att hon får börja hämnas snart.

Elin Bengtsson: Tyrion. Komiken och mänskligheten skulle dräneras från serien om han skulle försvinna. Får man säga två personer? Arya är ju också en favorit vars historia lyfter serien och bär min entusiasm för GoT som mest.

Tom Karlsson: Hodor… Hodor.

Kommer vi se Tyrion dricka sitt sista glas vin under säsong 6? Inte om Jonas och Nils får som de vill.

Vad tror du har hänt med Jon Snow?

Axel Johnson: Han är död och begraven tror jag. Ett tråkigt svar kanske, men det vore lite väl enkelspårigt och återuppliva en sådan karaktär. Det känns också som om en sådan ”crowd-pleaser” aktion från serieskaparnas sida gått lite stick i stäv med seriens oförutsägbarhet och generella framgångskoncept. Att allt kan hända och att alla kan offras.

Jonas Bengtsson: Jag har försökt hålla mig undan teasers och trailers och allt vad det heter… men om han nu inte är död, vilket jag egentligen tror, så kanske han kommer förvandlas till en wildling.

Nils Ek: Han kommer få ett second life och många kommer få smaka på hans blade.

Robin Johansson: Jag tror inte han kommer stanna död. Den teori jag lutar mest åt nu är att han är uppväckt genom häxkonster av Melisandre men att han sedan drar ut på egen hand eftersom han inte kan komma till ro med att han är uppväckt igen. En episk soloturné som slutar i en hjärtskärande andra död för den gode John, denna gång är det en Starks hand som håller i svärdet!

Jonas Hansson: Han har dött, vilket brutit eden han gett till The Nightwatch, vilket betyder att när han väcks tillbaka till livet av den röda prästinnan så är han fri att leda wildlings söderut för att krossa Starks fiender. Dessutom lär vi få reda på vilka som egentligen är hans föräldrar.

Elin Bengtsson: Jag tror han har fysiskt ont. Det såg inte skönt ut det sista som hände honom. Det känns dock för fan orimligt, ur alla tänkbara aspekter för storyn, att han skulle vara borta för alltid.

Tom Karlsson: Hodor?

 

Nörderi och Kärlek
Robin