Julia Lindström mottog idag kortfilmspriset Startsladden för sin film Daddy’s Girl. Priset är värt 350 000 kronor i form av filmteknik, kontanter och tjänster, vilket gör Göteborg Film Festivals kortfilmspris till ett av världens största.

Fjortonåriga Los relation med sin pappa framstår som enkel och skämtsam i Julia Lindströms okonstlade skildring av en tonårsflickas nyfikna och obesvärade sexualitet. Med skarpt berättande vrids våra förväntningar på lust, skam och föräldraskap.
– Det här är fördjävla sjukt. Vi har jobbat med den här filmen så länge. Det har varit en sjukt lång resa, så jag vill verkligen tacka mitt fantastiska team som har trott på mig, stöttat mig, backat mig och tvingat mig att fortsätta skicka den här filmen till festivaler när vi hade gett upp. Sjukt kul! Tack till juryn och den här fantastiska festivalen.

Juryns motivering lyder: ”En känslig berättelse där vi tror på relationerna och situationerna fullt ut. Filmen äger en storslagen detaljrikedom och komplexitet. ingen är offer, ingen är förövare. Mångbottnad med fantastiskt skådespeleri. En intelligent film om sexuellt uppvaknande, skam, makt och integritet.”

Startsladdens jury bestod i år av Axel Danielson, regissör, Eliza Jones, producent, Andrea Edwards, skådespelare, Marioan Hosseini, manusförfattare.

Bakom priset står Svenska Filminstitutet, Gothenburg Studios, Red Rental by Maan, Teaterförbundet, Folkets Bio, Film i Väst, Independent Kostym och Shoot&Post.

Göteborg Film Festival är Sveriges största arena för svensk kortfilm och varje år premiärvisas drygt 70 nya kortfilmer under de elva festivaldagarna. De Startsladden-nominerade filmerna är några av festivalens mest populära med stort publiktryck och visningarna är slutsålda varje år.

Senare under kvällen utses vinnaren av Startsladdens publikpris, på Festivalarenan på Auktionsverket Kulturarena.