Star Wars: Om du kanske tillhör dem som glömt eller inte har koll – så kommer Han Solo-filmen om 5 månader, den 25 maj 2018. Även om Disney och Lucasfilm haft The Last Jedi som sitt huvudfokus under hösten, så är det besynnerligt att vi inte fått se någonting från den kommande filmen. Inte ens en officiell bild.

Filmens regissör Ron Howard. Foto: Pressbild

Filmens regissör Ron Howard. Foto: Pressbild

Vi kanske bara är veckor eller dagar från att få se en första teaser-trailer nu efter att snacket om The Last Jedi börjat dala. Men faktum kvarstår och det har varit tyst kring Solo, förutom instagrambilder och tweets från regissören Ron Howard (som är det enda vi fått se), får det mig att undra – vad kan vi vänta oss när filmen har premiär i maj? Vilken tilltro har Disney och Lucasfilm till den här filmen nu när den är nära sin release?

Kan det vara en riktig diamant vi väntar på? Som för en del kommer bygga vidare på den fantastiska våg av nya Star Wars-filmer Disney släppt hittills. Eller kommer det vara spiken i kistan för en del fans som kommer resultera i att de bojkottar de nya filmerna?

Från Ron Howards Instagram.

Från Ron Howards Instagram.

Men Star Wars-fans är fortfarande försiktigt optimistiska. Han Solo är förmodligen den mest intressanta och omtyckta karaktären i franchisen. Vi som publik vet så lite om hans liv innan han möte Obi-Wan och Luke i Mos Eisley. MEN den stora frågan är – vill vi se vad som hände honom innan?

Kommer ni ihåg hur upphetsade vi var när vi skulle få reda på hur Anakin Skywalker blev Darth Vader? Sedan kom prequel-filmerna och det var inte så bra som vi trodde att det skulle vara. Vi förlorade mysteriet, det förminskade delar av karaktärens slagkraft. Visst Darth Vader är fortfarande den största skurken i filmhistorien, men den stora ”NOOOOOO”-scenen hjälpte honom inte direkt.

Vad händer om vi får lära oss något om Han Solos backstory som tar bort delar av den charmiga mystiken? Ingen vill se en whiny teenage-Han Solo som langar one-liners och bara är allmänt irriterande. Harrison Ford ÄR Han Solo och den stora anledningen (anser jag) att Star Wars blev en sån succé som den blev från början. Utan Harrison Fords charm kommer han möjligen vara svår att sympatisera för. Jag tycker att det enda vi behövde veta om Han Solos bakgrund fick vi veta i Mos Eisley, när han pratade med Greedo och SKÖT HONOM FÖRST!

Ron Howard. Foto: Starwars.com

Ron Howard. Foto: Starwars.com

Det är ingen hemlighet att Solo: En Star Wars Story har haft en kaosartad produktion. Med regissörsbyte när det bara var några veckor kvar av inspelningen och den nya regissören Ron Howard klev in och förlängde inspelningen med flera månader. Som om det inte vore nog, har det cirkulerat rykten om att Aldens skådespelarprestationer varit mediokra. Även med stabila händer som Howard och Kathleen Kennedy vid rodret, finns det (om ryktet är sant) inte mycket som kan göras för att det kommer dyka upp i filmen på något sätt.

Oscar-vinnaren Ron Howard är mannen bakom Apollo 13, A Beautiful Mind och Da Vinci Code-filmerna (och en av mina favoritfilmer Willow) så fansen kan känna sig något lättade att veta att deras favoritsmugglare är i goda händer. Howard var även på tal att regissera The Phantom Menace, men tackade nej slutligen för att han tyckte att George Lucas skulle regissera.

Från Ron Howards Instagram.

Från Ron Howards Instagram.

Den goda nyheten som släpptes nyligen kring projektet var att John Williams kommer att återvända och göra ett tema till filmen, men han kommer inte komponera hela filmen. Taktpinnen kommer John Powell att stå för som står bakom musiken för filmer som Jason Bourne, Happy Feet, Rio och How to Train Your Dragon.

Solo är en film som ingen vill ha eller som ingen bett om. Men jag vill mer än gärna och hoppas att filmen är bra! Jag vill att när jag ser filmen bara dras in i handlingen och förälskar mig i karaktärerna.

Solo: En Star Wars Story kommer att ha premiär den 25 maj 2018. Vi ser Alden Ehrenreich som en ung Han Solo, vars ursprung kommer att undersökas under åren som leder fram till hans deltagande i striden mellan imperiet och rebellerna. Vi kommer troligen få se hur han möter Chewbacca (Joonas Suotomo) och blir ägare till Millennium Falcon, som vi vet att han vann någon gång från Lando Calrissian (Donald Glover).

Resten av casten inkluderar Woody Harrelson, Emilia Clarke, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge och Paul Bettany.

/Rasmus Tirzitis