Film&Tv:De flesta som såg filmen Daredevil med Ben Affleck i början av 2000-talet blev nog avskräckta för livet ifrån denna hjälte. Men de flesta blev nog nyfikna när Netflix bestämde sig för att starta sin satsning på Marvel tv-serier med demonen ifrån Hells Kitchen.

Matt Murdoch in all his glory.

Matt Murdock in all his glory.

Efter att ha sett alla filmer och serier i Marvels cinematiska universum så trodde jag att jag visste vad jag hade att vänta. Men Netflix har verkligen tagit en egen inriktning med Daredevil. Den är mörk, våldsam och vi får ett väldigt bra porträtt av Matt Murdock och hans inre kamp. Samtidigt är den vansinnigt snygg. Fotot är bland det bästa jag sett i en tvserie.

Till skillnad från många andra hjältefilmer och serier så märker man i slagsmålen att Matt blir tröttare ju längre en fight håller på. Han är en duktig slagskämpe men hans största förmåga är egentligen att han kan ta emot mängder med stryk och fortsätta ställa sig upp. Men trots några fantastiska slagsmålssekvenser så är det inte som actionserie som Daredevil briljerar. Utan det är när de du får det bästa porträttet av en skurk i en tv-serie på gud vet hur länge som Daredevil växer från en bra serie till en fantastisk serie.

För Daredevil är en riktigt bra tv-serie. Gillar du superhjältar och hemliga identiteter så blir den ännu bättre. Det är den mörkaste tolkningen av Marvel som vi sett än så länge och jag kan knappt hålla mig för att få se resten av serierna som Netflix ska göra. För det är en värld de bygger upp full av karaktärer som vi kommer få se mer av framöver. A.K.A Jessica Jones, Luce Cage och Iron Fist kommer alla ta plats i samma värld som övriga Marvel-hjältar. Men det New York vi får se är som sagt bra mycket mörkare än filmerna om Iron Man och Captain America. Även om de också lär ta en mörkare ton framöver i Captain America: Civil War.

Nu kommer jag spoila skiten ur serien så har du tänkt se den så sluta läs här.

 

 

Det som jag ogillade mest i serien är när de i slutet tar kål på Ben Urich som jag verkligen hade hoppats få se mer av i de andra serierna då han skulle vara utmärkt för att knyta ihop dem alla.
Men på positiva sidan är att vi fått ett fantastisk porträtt av Wilson Fisk spelad av Vincent D’Onofrio. Det är så sjukt bra. Hur han går från att verka osäker till ultravåld. Hans kärlekshistoria är kanske den stora höjdpunkten i tv-serien för min del. Introduktionen av karaktären Stick som lärt upp Matt lär vara viktigt i de framtida serierna också. Han kan mycket väl knytas ihop med Iron Fist till exempel (där det snackas om att Ryan Phillipe är tänkt som Danny Rand). På samma sätt som att vi får se en av Sticks fiender ifrån The Hand som också de lär återvända i senare serier.

Slutligen får jag erkänna att jag föredrog hans svarta tygdräkt framför demondräkten som han får i slutet. Foggy Nelson som karaktär är också han väldigt bra och ger lite humor åt mörkret i serien. Vi har mycket att se fram emot i Marvels universum, bland annat nästa säsong av Daredevil.