Krönika: En ny Alien-rulle är ”på g” och så är det bekräftat att Amazon beställt en säsong av The Man in the High Castle – berättelsen om hur det kunnat gå ifall Tyskland och Japan vunnit andra världskriget. Mumma två gånger om.

Vi lär dock få vänta på dessa två godbitar. Men den som väntar… (och så vidare) har mycket gott, förhoppningsvis, att se fram emot. Gott kan jag åtminstone nästan gå i god för efter att ha sett piloten för kommande tv-serien The Man in the High Castle (finns bland annat att streama hos Amazon). För efter de 60 minuterna blir man sugen på mer. Mer. Mehr (tyska). もっと (japanska, enligt Google).

The Man in the High Castle utspelar sig 1962 och piloten inleds med en tidstypisk amerikansk journalfilm, på en biograf i New York, om hur bra det är i landet. Den avslutas med ett ”sieg heil” då nazisterna styr östra Nordamerika – Greater Nazi Reich. Västra delarna går under namnet Japanese Pacific States. I mitten är det en neutral zon. Det borde räcka som försäljningspitch. Nähä? Vad sägs om att Adolf Hitler lever och har parkinson, plus att Times Square pryds av en stor svastika. Se piloten och längta ni med.

Serien baseras på Philip K Dicks bok med samma namn. Han har även skrivit Do Androids Dream of Electric Sheep? som ju senare adapterades till magnifika filmklassikern Blade Runner. Lovar extremt gott. Total Recall och Minority Report är andra filmer som grundar sig på hans verk.

Den nordamerikanska kartan 1962 enligt bblabla.

Den nordamerikanska kartan 1962 enligt tv-serien/boken The Man in the High Castle.

Hade först tänkt tipsa om endast detta, men snubblade på nyheten om att ny Alien-film (femman) har fått grönt ljus. En så glad nyhet att jag kan krama det mesta, kanske till och med en facehugger. För alla dreglande rymdmonster i alien-filmerna är personliga favoriter.

Regissören Neill Blomkamp avslöjade nyheten på instagram med en bild på en alien och texten ”Um… So I think it’s officially my next film. #alien”. Han gjorde ju District 9 som var riktigt bra och prisades en hel del. Elysium var väl helt okej och kommande Chappie verkar skön.

Men frågan är vilken väg regissören väljer. Jag ser tre scenarion just nu. Blir det den halvtrötta 00-klassikern ”reboot”? Blir det PRO-möte á la Star Wars VII med Harrison Ford och det gamla gardet med ännu en återuppkloning av Sigourney Weaver? Eller vågar Neill Blomkamp ”gå Batman Begins” på Alien-franchisen i ett försök till att lyfta den till en ny nivå? Mitt i extasen låter alla tre förslag bra i mina öron.

För att knyta ihop säcken så kan man konstatera att det var Ridley Scott som startade allt 1979 med Sigourney Weaver i huvudrollen i Alien. Sigourney Weaver som är med i kommande Chappie av Neill Blomkamp. Ridley Scott som är med och producerar The Man in the High Castle. Boom.

Bengt out.