Serier: Efter ett långt sommaruppehåll är vampyrerna från Mystic Falls och New Orleans äntligen tillbaka. True Blood är över för gott, men Vampire Diaries och The Originals fortsätter med spänningen på högsta möjliga nivå. Vi blev lämnade med många frågor, gråten i halsen och en enorm längtan efter nya säsongstarter. Långa seriepauser är döden för oss serie-älskare, men nu är de alla tillbaka. Vampyrer som varulvar, hybrider och häxor.

När jag började kolla på Vampire Diaries så tyckte jag att det var en tråkigt kopia av Twiligth-filmerna. Jag såg till avsnitt fyra och slutade sedan att kolla. Sen gick det ett par veckor och jag behövde fördriva tiden med något, alla andra serier var på paus eller så hade de slutat. Därmed började jag kolla på avsnitt fem av Vampire Diaries och efter det var jag helt fast. Jag slutade jämföra serien med både Twilight och True Blood och såg den som sin egen. Jag kollade på 5-7 avsnitt per dag och kunde inte slita mig därifrån. När serien var på paus förra gången var jag tvungen att börja läsa böckerna för att hålla historian vid liv. Det jag mest ser fram emot är att komma hem från jobbet varje fredag, tända lite ljus, hälla upp en skål med chips och titta på Vampire Diaries. Det kommer verkligen bli veckans höjdpunkt.

Mitt i all denna Vampire Diaries-hysteri släppte tillverkarna serien The Originals. Den satte pricken över i:et och gav oss förälskade tittare ännu mer. The Originals är en serie vid sidan av Vampire Diaries som har några av dess karaktärer som huvudkaraktärer. Den har ett tydligare fokus på varulvar och häxor än vad Vampire Diaries har, och låter oss få mer historia och ett bredare perspektiv.
Serierna har överlappat varandra och källor säger att de kommer överlappa varandra även i dessa säsonger. Men på ett sådant sätt så att det inte gör något om man inte har sett båda serierna.

Så till er som älskar fantasy, romantik och drama som ännu inte sett dessa – gör det. Nu!