Rymd-Tirzitis slår tillbaka: The Last Jedi fortsätter att vara ett hett ämne bland Star Wars-fans. Medan några älskade filmens kommentar till hela Star Wars-franchisen och hur filmen lade till nya element till Skywalker-sagan, var kanske mer “traditionella fans“ inte så förtjusta i hur The Last Jedi försökte vända på fansens förväntningar. Inte heller var de så angelägna att se deras hjälte, Luke Skywalker (Mark Hamill), förvandlas till en gammal eremit.

Yoda och Luke Skywalker. Bild: Starwars.com

Trots kontroversen kring The Last Jedi fortsätter den legendariska dockskådespelaren Frank Oz att stå vid Rian Johnsons sida. Oz som står bakom rörelserna och rösten för Yoda, talade nyligen vid SWSX-konventet i Austin Convention Center om vad han gillar och ogillar (via Indie Wire).

Han adresserade många fans klagomål kring The Last Jedi. Varpå Oz menar att en filmskapares uppgift inte är att uppfylla förväntningar som fans kan ha på en film.

”Jag älskar filmen … Det handlar om förväntningar. Filmen fyllde inte sina förväntningar. Men som filmskapare är vi inte här för att uppfylla människors förväntningar. ”

Även om detta kan irritera fans ytterligare, tycker jag att Yoda har en poäng här. Filmskaparna gör inte filmer bara för att tillfredsställa fanbasen. Visst, kan de göra små hintar här och där, men i slutändan är en filmskapares enda uppgift att berätta en bra historia. Ibland skulle jag säga att det handlar inte om att göra det som folk förväntar sig utan att göra det som behövs. Star Wars behöver förnyas för att kunna överleva, och innan vi börjar skumpa allt för hårt i båten och protestera, så skulle i alla fall jag väldigt gärna vilja se mer av vad teamet bakom har tänkt sig.

Vad tycker du om The Last Jedi ? Gärna dela dina tankar i kommentarsfältet nedan.

/Rasmus Tirzitis