Kickstarter: Barrikaden gillar seriernas värld. Och älskar fantasy lika mycket som Gandalf uppskattar tobak. Så när vi fick nys om svenska Kickstartern för Crestfallen var det givet att kolla läget med Kris Dybeck som fått in nästan 26 000 kronor av de 30 000 som är målet. 

Bildrutor från det (eventuellt) kommande seriealbumet Crestfallen. Illustration av Luka Cakic.

Bildrutor från det (eventuellt) kommande seriealbumet Crestfallen på 28 sidor. Illustrationer av Luka Cakic.

Du kickstartar en fantasy-serietidning, varför?
– För att jag vill slippa se Kevin Sorbo spela huvudrollen i mitt magnum opus, säger Kris Dybeck, kreatören bakom Crestfallen.

– Men mest för att den historia jag har att berätta är skriven som ett filmmanus, och vi har alla genomlidit dåliga fantasyfilmer i hopp om att det äntligen ska komma en bra sådan (Peter Jackson gav oss hopp där i början av 2000-talet. För att sen krossa drömmarna med en Hobbit och dvärgar utan skägg).

– Hade man försökt göra en film av mitt manus hade det bara blivit pajigt. Jag insåg att för att behålla det cinematiska så var en serietidning det självklara valet!

– Jag tog kontakt med Luka (Cakic, illustratören) och pitchade min story till honom, sedan var det bara att börja med konceptteckningar och finslipa det visuella.

22 000 kronor av 30 000 och 27 dagar kvar. Känslan?
– Känslan är överväldigande! Att se över 100 människor vara villiga att hjälpa oss att fullfölja den vision vi har är magisk! Bara det att fyra personer är villiga att betala närmare 2 000 kronor för att få en originalmålning i form av en av tidningens sidor är ett härligt kvitto på att Lukas konst uppskattas.

Allra senaste siffrorna är 25 857 kronor av 30 000 med 21 dagar kvar (klockan 23.50 den 25/11).

De fem hjältarna i Crestfallen. Illustration av Luka Cakic.

De fem hjältarna i Crestfallen. Illustration av Luka Cakic.

Varför ska man backa Crestfallen?
– För vi som har vuxit upp med Drakar och Demoner, storslagna 8- och 16-bitars äventyr och drömt om att få se dessa äventyr i full cinematisk action förtjänar att ge oss ut på äventyret som är Crestfallen!

– Och det är på tiden att vi tar tillbaka fantasyn!

Bengt out.