Bok: Barrikadens julklappstips fortsätter – i dag handlar det om ett hjälpmedel för att överleva när/om zombieapokalypsen kommer. Som vi alla såklart vill göra – och det gör man (förmodligen) bäst med zombie- och överlevnadsexperten Herman Geijers ”Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen”.zombieo

Guideboken släpps först om två dagar på Apart Förlag. Därför kan jag i nuläget inte recensera innehållet mer än vad som går att förhandsläsa på hemsidan vilket verkar intressant. Som trogen följare av Herman Geijers blogg http://nejtackzombies.wordpress.com/ och podcasten Swedish Zomcast så kan jag konstatera att Herman Geijer är den person jag först skulle söka upp vid en annalkande zombieapokalyps. Bland annat då han håller i zombieöverlevnadskurser hos ABF.

Om man inte lyckas hitta honom när helvetet brakar loss så kan man i stället köpa hans guidebok ”Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen”.

Men det finns ju redan en superkänd guidebok – The Zombie Survival Guide av Max Brooks (han har även skrivit World War Z) – kanske någon invänder och undrar om det behövs ännu en. Jo, men hur många miljoner kokböcker finns det inte då? En bredare syn på överlevnad är aldrig fel och mycket lär ha hänt inom zombieforskningsområdet sedan Max Brooks bok kom ut för elva år sedan.

Dessutom förväntar jag mig ett mer svenskt perspektiv av Herman som till skillnad från amerikanerna inte förespråkar våld som första utväg.

Några svar på skillnader finns att läsa på förhandssidan. Men detta är emellertid något jag hoppas kunna få djupare svar på då min plan/förhoppning är att få till en intervju med författaren inom kort.thor

Sedan tycker jag också väldigt mycket om Jimmy Wallins tecknarstil. Han har bland annat gjort sjukt snygga zombieporträtt till The Walking Dead-serietidningarna på svenska. Men han har även tecknat en novell i Pär Thörns ”Ordningen upprätthålls alltid” som jag också slänger in som ett julklappstips så här på slutet. 23 grafiska deckarnovelletter med i princip likadant start och slut. Riktigt bra och snyggt. Även den på Apart förlag.

Bengt out.