Bokmässan 2016: Bättre sent än aldrig. Efter lite teknikstrul så gör Barrikaden som besökarna på Bokmässan och vänder blad mot nya mål. I artikeln kan ni spana in tre videointervjuer: (1) Serieskaparen Kim W Andersson vars kickstarter för Astrid går som tåget just nu med över 230 000 inbringade kronor, bara tio timmar återstår där. (2) Författarna till Idrottsplatsen i våra hjärtan. (3) Fotbollsfantasten Tony Ernst har gett ut Buster retrobok volym 2.

Första intervjun ut är med Barrikadenfavoriten Kim W Andersson som vid Bokmässan var aktuell med ett nysläpp av serialbumet Alena i samband med att filmadaptionen gick upp på bio, och dessutom ges hans album Astrid ut i USA. Senaste nytt med Kim W är att serieromanen Astrid – vulkanmånens kult är på väg att släppas på svenska via Apart förlagKickstarten har i skrivande stund, med bara tio timmar kvar, fått ihop över 233 000 kronor (av begärda 100 000) av sammanlagt 576 backers. Imponerande, roligt och hoppingivande för svenska seriebranschen.

 

Författaren, journalisten och fotbollsfantasten Tony Ernst har gett nytt liv i den klassiska sporttidningen Buster. I år på Bokmässan gav han ut Buster retrobok volym 2 som pryds av klassiska figuren och bollgeniet Bullen.

 

Och sist men inte minst så har författaren/groundhoppern Mats Tallqvist och författaren/fotbollsfarbrorn Ronald Åhman intervjuats om nya släppet Idrottsplatsen i våra hjärtan. En hel del vackra idrottsplatser har plåtats och tagit plats i boken.