Brädspel: Ett av Barrikadens favoritspel just nu är Eldritch Horror. Det ska få sin första expansion vid namn Forsaken Lore innan sommaren. Eldritch Horror är ett samarbetsspel där man ska försöka rädda världen från att bli slukad av Cthulhu med vänner. Forsaken Lore lägger bland annat till nya bossen Yig (father of serpents) och 200 nya kort att leka med.

Det nya monstret Yig är en återkommande bekantskap  från Elder signs och Arkham Horror.

Det nya monstret Yig är en återkommande bekantskap från Elder signs och Arkham Horror. Hans kult verkar dessutom införa förgiftning som något att akta sig för.

Själv tycker jag spelet är roligt men efter ett par genomspelningar börjar man känna igen vad som händer på korten och det som är spelets styrka (att försöka berätta en historia tillsammans) tappar när man får samma händelse flera gånger under spelet. Denna expansion lär ge oss lite fler händelser (100st för att vara exakt) så det löser det problemet.

I övrigt är det en expansion som egentligen bara ger mer av det goda utan några större ändringar. Vi får snällt vänta vidare på den första stora expansionen som lär förändra mer.
Själv hoppas jag på att nästa expansion ska ge någon möjligheten att spela den onda sidan.

Fantasy Flight Games som publicerar är kända för att ge ut sjukligt många expansioner så vi lär få höra mer om detta i framtiden.